УКР РУС

Президент Гірник-Спорту Каплун: Якщо хтось грає на контору, то це не договірна гра – клуб тут при чому?

29 травня 2018 Читать на русском

Президент Гірник-Спорту Петро Каплун прокоментував скандал навколо договірних матчів, в якому фігурує і його клуб.

"По-перше, в тому відеоролику, некоректна інформація. Таке ж і саме формулювання. Всі шістнадцять клубів Першої ліги не могли брати участь в договірних іграх. Якщо хтось грає на контору, то це не договірна гра. Клуб тут при чому? Він також страждає, як і всі. Якщо ж клуби домовляються про якийсь результат, то це і є договірна гра. Це треба викорінювати. Ці негідники розповзаються як ракова пухлина. Але це треба припинити і вижити з клубів цих гравців.

Брифінг у МВС про договірні матчі в Україні: 35 клубів, два факти передачі хабара та усі подробиці

Звичайно, це небезпека для нашого футболу. А якщо так виходить, що всі клуби беруть участь в договорних матчах, то треба розпустити всю лігу, комітет арбітрів, представники якого обслуговують всі ці матчі. Це ненормально.

Я вважаю неправильним вивалювати на людей таку некоректну інформацію, яка була надана в ролику МВС України. Його можна було публікувати тільки, якби були вже якісь докази. Тоді пред'являйте звинувачення і винуваті будуть нести відповідальність.

Так, матч Гірник-Спорту в Маріуполі у всіх на слуху. Так вже скоро мине два роки, і ніякої реакції з боку правоохоронних органів по ньому немає. Ми провели розслідування, надали всі матеріали. Гравці, які були під підозрою пройшли перевірку на поліграфі (детекторі брехні). Вона показала, що один з футболістів був схильний до того, щоб здати гру. Але я ж не слідчий, я ж його не можу звинувачувати. Далі повинні діяти правоохоронні органи. По матчу в Маріуполі за два роки нікого навіть не викликали до відповідних структур. Про яке тоді розслідуванні може йти мова?", – цитує Каплуна офіційний сайт клубу.

Масова облава МВС щодо договірних матчів: що це було і навіщо