УКР РУС

Представник УЄФА: Система безпеки на українських стадіонах безнадійно застаріла

2 листопада 2015 Читать на русском

На НСК "Олімпійський" у Києві було проведено нараду, на якій розглянули факти порушення громадського порядку під час матчу Ліги чемпіонів між київським "Динамо" та лондонським "Челсі".

В ній взяли участь керівники ФФУ, Міністерства молоді та спорту України, ФК "Динамо", НСК "Олімпійський" та МВС України. Крім того, був присутній і директор департаменту з питань стадіонів та безпеки УЄФА Марк Тіммер.

Представник УЄФА проаналізував відеоматеріали, на яких зафіксовано інцидент, і відзначив відсутність реакції з боку служби безпеки НСК, недостатній рівень підготовки стюардів, а також відсутність необхідної координації між особами, які відповідають за безпеку на стадіоні та правоохоронцями.  

Марк Тіммер  запропонував українській стороні протягом двох тижнів передати в Європейський футбольний союз пропозиції щодо реформування системи безпеки на стадіонах нашої країни. Нинішня, за його словами, безнадійно застаріла і не відповідає новій концепції безпеки Європейського союзу.   

Виконавчий директор ФФУ Володимир  Генінсон, підбиваючи підсумки, зауважив, що це "остання жовта картка" з боку УЄФА. Якщо ж подібне відбудеться знову, українському футболу покажуть "червону".

У підсумку, було прийнято рішення створити спільну комісію з представників усіх учасників наради, яка протягом 10 днів повинна внести конкретні пропозиції щодо кардинального виправлення ситуації.

Нагадаємо, на матчі 3 туру групового раунду Ліги чемпіонів "Динамо" - "Челсі" відбувалися бійки.

До слова, один з темношкірих уболівальників, який постраждав під час цих заворушень, уже прокоментував інцидент.