УКР РУС

Pozor. Польща - Чехія. Анонс

16 червня 2012 Читать на русском

Pozor, у перекладі із чеської, означає увага. Проте поразка збірної Польща може стати справжнім POZORом, тобто ганьбою для співгосподарів Євро-2012.

16 червня, 21:45. Вроцлав, “Міський стадіон”. Головний арбітр - Крейг Томпсон (Шотландія). Пряма трансляція на телеканалах “Футбол” та “Перший національний”.

Ганьбою, тому що Кадра потрапила у найлегшу з чотирьох груп чемпіонату, однак перед останнім туром групового етапу підопічним Францішека Смуди не має особливо чим похвалитися - поки що вони знаходяться на третій сходинці групи А. На другому місці йде Чехія.

Аби пройти у чвертьфінал, збірна Польщі зобов'язана перемагати суперників. Так, як зробила це у трьох з п'яти зустрічей між цими командами. Ще двічі вигравали чехи, а от миром ці команди не розходилися ще жодного разу. Власне, нічия в цьому матчі буде на користь Чехії. Але це лише в тому випадку, якщо Греція зуміє здолати Росію у що, згадуючи попередні дві гри еллінів, повірити дуже важко.

Та все ж таки повернемося до нашого поєдинку, оскільки гравці збірних Чехії та Польщі навряд чи під час гри думатимуть про результат варшавського протистояння. У Вроцлаві гратимуть лише на перемогу!

В цьому контексті буде цікаво поспостерігати за лідерами команд - Робертом Лєвандовскі та Якубом Блащиковскі у Польщі та Міланом Барошом з Томашом Росіцкі у чехів. Останні, до речі, на Євро-2012 ще себе нічим особливим не проявили. Та все ж таки у їхньому досвіді та майстерності сумніватися не доводиться, тож на вирішальний матч ці гравці, вочевидь, зуміють себе налаштувати. Ну а щодо Куби з Робертом, то ці гравці якраз забезпечили результат Кадрі у двох попередніх матчах, так що тут і коментувати нічого.

Повертаючись до Росіцкі, то поки що достеменно невідомо, чи Томаш, який зазнав ушкодження, зможе зіграти. Та, найімовірніше, лікарі все таки зроблять усе можливе, аби капітан чехів вийшов у старті.

Точно у рамку воріт чехів Петр Чех - голкіпер, який також був травмованим, вже проводив повноцінні тренування. А от який “брамкаж” буде у збірної Польщі? Справа в тому, що Войцех Щесни вже відбув одноматчеву дискваліфікацію, під час якої чудово себе зарекомендував Титонь. Та все ж таки схилимося до варіанту, що Францішек Смуда у такому надважливому матчі довірить місце в основі саме Щесни.

Букмекерська контора William Hill дає наступні коефіцієнти на цей матч:

Перемога Польщі - 2.20

Нічия - 3.30

Перемога Чехії - 3.30

Андрій Думич. Футбол24