УКР РУС

Pozor! Чехія - Україна - 4:0. ВІДЕО. ФОТО

6 вересня 2011 Читать на русском

Національна збірна України зазнала однієї з найбільших поразок у своїй історії.

Заголовок вибрано не даремно. В перекладі з чеської слово "pozor" означає "увага". Сьогодні нам в Празі звернули в черговий раз увагу на проблеми нашої збірної. І за це потрібно бути вдячними збірній Міхала Білека.

Чехія влаштувала організаційну гру у відборі - це стало першою запорукою успіху господарів поля. Якщо завдяки зарядженості і фізиці в Харкові українці зуміли достойно битись з Уругваєм, навіть попри хороший пресинг з боку команди Табареса, то сьогодні команді Блохіна було не до снаги боротись з опонентом. Пресинг чехів призводив до втрат м'яча футболістами у жовтих футболках, порушень правил і повної немочі в атакуваальних діях. Наслідок - вже у перші 12-ть хвилин ми "горіли" 0:2.

Потрібно сказати спасибі усім нашим співвітчизникам, яких зібралось чимало на стадіоні "Спарти". Однак в другому таймі замість скандування "Україна!" вони змушені були кричати "Ганьба!".  Жахлива гра у захисті призвела до ще двох пропущених м'ячів. Абсолютно легко і невимушено чехи проходили нашу оборону. Зокрема, це стосується центру захисту, де діяли Кучер та Кривцов. Хоча, це радше проблема усієї команди, яка не грає в обороні ні персонально з противниками, ні позиційно. Та й півзахист своєї "чорнової" роботи на належному рівні не виконував. Блохін від відчаю аж поставив Ракицького на позицію опорного хава, хоча той вже забув, коли на це місце його делегував колись Луческу.

Зрештою, чехи дали нам змогу поатакувати в кінці, та м'яча престижу так і не відбулось. Девіч і Шиндер не влучали у порожні ворота, Ярмоленко не вицілював "дев'ятки" і "шістки", а арбітр не поставив чистий пенальті. На табло гіркі "4:0" - тепер ця поразка стане третьою найбільшою в історії національної збірної. Та щоб такого навіть близько не повторилось на Євро, потрібно вже робити висновки з тих помилок, на які знову і знову нам вказують суперники.

Чехія - Україна - 4:0 (2:0)

Голи: Кадлєц 3 (з пен.), 12, Режек 47, Коларж 51.

Чехія: 16. Дробни, 3. Кадлєц, 6. Сівок, 12. Поспєх, 17. Хюбшман, 9. Режек, 11. Пуділ, 13. Плашил, 18. Коларж, 8. Пекхарт, 14. Піларж
Запасні: 1. Лаштувка, 2. Гебр Селассі, 4. Райнох, 7. Петржела, 19. Ірачек, 20. Вачек, 21. Лафата

Україна: 31. Дикань, 6. Кривцов, 21. Бутко, 5. Кучер, 13. Шевчук, 2. Гай, 4. Тимощук, 22. Девіч, 9. Ярмоленко, 19. Коноплянка, 25. Мілевський
Запасні: 1. Шовковський, 12. Рибка, 16. Мандзюк, 3. Федецький, 44. Ракицький, 15. Калініченко, 17. Шиндер, 10. Воронін, 11. Селезньов

Наша текстова онлайн трансляція

1' Матч розпочався!

2' О, як! Пенальті ставить арбітр за фол Шевчука на Режеку.

3' Гол! Кадлєц пробив у лівий кут від Диканя, наш кіпер дотягнувся до м'яча, але врятувати ворота від м'яча не зумів. 0:1 вже поступаємось.

6' Наша збірна, попри відчутну підтримку вболівальників, наразі оговтується від негативного старту.

7' Чехи, як і наші попередні суперники уругвайці, застосовують активний пресинг, важко нашим футболістам комбінувати.

10' Ніби й хороший темп матчу тримають команди, але силової боротьби надто багато на полі.

12' ГОЛ! З нічого ми летимо 0:2. Все дуже просто: Пуділ подав з кутового - Кадлєц випередив ударом головою Диканя, спрямувавши кулю у ворота.

14' Потрібно вже прокидатись українцям. Невпевнено виглядають наші співвітчизники наразі.

14' Девіч впав у штрафному чехів - арбітр не просвистів в цьому епізоді.

15' Гай з хорошої позиції пробив - куля пролетіла в сантиметрах від воріт! Ось, трохи зарухались синьо-жовті нарешті.

17' Коноплянка зі стандарту навішував до штрафного - безадресною виявилась передача.

18' Пресинг на українців тільки посилився, не дають спокійно дихати чехи українцям.

19' Вийшов сьогодні Мілевський замість Вороніна у порівнянні з харківським матчем, але користі від Артема менше, ніж від Андрія - браку і перетримок у нього достатньо.

От була хороша атака української збірної і Мілевський віддав неточний пас на правий фланг в боротьбу, хоча зліва відкривались одразу двоє партнерів Артема у жовтих футболках...

22' Кутовий подаватимуть господарі, як справляться українці в захисті зараз...

22' ...відзахищалась Україна цього разу.

24' Контролюють гості м'яч, але вільних зон чехи майже не створюють для українців. І пресинг, пресинг ...

25' Коларж забиває нам третій гол, але Пекхарт перед тим відверто завалив Шевчука на газон - фол у нападі в збірної Чехії.

29' Коноплянка прорвався лівим флангом і прострілив на лінію воротарського, але Мілевському Кадлєц завадив скоротити відставання в рахунку!

31' Бутко кутовий заробив для України.

34' Наскільки злагоджено українці діяли в матчі з Уругваєм, настільки розібрано команда Блохіна дивиться сьогодні. Що сталось з механізмом Олега Володимировича за 4 дні?

36' Коноплянка пробив здалеку - неточно і несильно. Українські вболівальники його підбадьорують: "Мочи голи, Жека!",- кричать вони йому.

38' В Девіча асистент арбітра зафіксував офсайд.

39' Невтомний Бутко заробив ще один кутовий.

40' Заштовхали м'яч українці, та в Девіч був в положенні поза грою, м'яч відмінено. А повтор показав зворотнє - гол Україна забила чистий.

42' Шевчук хорошу по задумці передачу видав зовнішньою стороною стопи на Девіча, але той не очікував такого пасу від В'ячеслава.

44' Коноплянка змістився від лівої бровки до центру у своєму стилі і вистрелив по воротах, проте влучив у гравця чеської збірної.

45+1' Коларж отримав гірчичник за удар ззаду по ногах. Надають допомогу Кучеру, який тільки-но набрав форму після травми.

45+2' Завершено перший тайм!

46' Гра відновилась!

46' Ракицький замінив Гая. Буде Ярослав діяти на позиція опорного хавбека.

47' ГОЛ! Це вже побиття...  Режек обігрався з Коларжем, скориставшись падінням Кривцова, який пісковзнувся, увірвався до карного і пробив у дальній кут - 3:0!

50' Гучне "Ганьба!" звучить на празькому стадіоні. Численні вболівальники нашої команди невдоволені такими цифрами на табло.

51' Овва! Це просто жах! Пуділ спокійно пройшов лівим флангом і без перешкод прострілив до карного, де Коларжу дали прийняти м'яч, обробити, розвернутись і пробити Диканя - 4:0!

52' Воронін вийшов замість Коноплянки.

53' Кучеру жовта картка.

55' Болюче зараз дивитись на те, що відбувається на полі. Давно так не розбивали нашу збірну. "Розтягують" на "деталі" хлопців Блохіна.

57' Суперзаміна... Селезньов вийшов на місце Мілевського.

58' Посипались заміни і в чехів: Пекхарта замінив Лафата для початку.

60' Гебр Селассі змінив Поспєха.

61' Цілком закрились українці в захисті. Замість того, щоб подбати про престиж і честь країни, гравці у жовтих футболках відсижуються в захисті... Аби п'ятий не пропустити.

62' Знову Девіч впав у чужому штрафному і знову непорушним був арбітр.

64' Абсолютно вільно себе відчувають в атаці чехи, українці дуже слабо грають в обороні. Це справжня трагедія.

65' Наші швиденько розіграли кутовий і... дуже легко втратили м'яч.

67' Шевчуку арбітр виписав доволі суперечливу жовту картку

68' Вачек вийшов замість Коларжа.

69' Режек мило поспілкувався з арбітром і отримав заслуженого гірчичника.

71' Вачек намагався на техніку закрутити м'яч, але куля злетіла з ноги у чеха.

71' Петржела замінив Режека.

72' Класно наші чи не вперше в матчі розкидали чехів, попри сильний пресинг господарів, Шевчук пробив у ствір - воротар відбив перед собою, але Девіч з лічених метрів не влучив у порожні ворота...

76' Федецький замінив Шевчука.

79' Стараються українці, у цьому їм не відмовиш, але суперник сьогодні легко переграв нас, це слід визнати. І звернули нам чехи знову увагу на болючи проблеми збірної України.

80' Шиндер дебютує за збірну, змінивши Девіча. Запам'ятається вже однозначно Антону цей дебют.

81' Ярмоленко пробив з-під захисника у ближній кут - воротар накрив м'яч!

82' І знову Ярмола! Прибрав Андрій Пуділа і красиво вицілював дев'ятку дальню, але трішечки не влучив..!

84' Тотальний кошмар! Шиндер з чотирьох метрів пробивав у порожні ворота - м'яч поцілував поперечину і полетів на трибуни...

85' Калініченко вийшов замість Ярмоленка.

88' Словацький арбітр не ставить 200-відсотковий пенальті - рукою зіграв Пуділ у власному штрафному... Біда одна не ходить.

90' В атаках завершує матч збірна України.

90+3' Схоже, "штурм" голом так і не завершиться.

90+4' Матч завершено. Камо грядеши? ХЗ!

Не забувайте оновлювати сторінку!

Міні-анонс до матчу:

З приходом Олега Блохіна головна футбольна команда країни почала показувати футбол високого ґатунку. Однак наразі синьо-жовтим не вдається ніяк здобути позитивного результату. Крім того, у команди досі спостерігаються проблеми з оборонними діями та концентрацією, через втрату якої Україна програла Франції, Швеції та Уругваю.

До речі, саме п'ятничний матч, який був зіграний проти тріумфаторів останнього Кубка Америки, став чи не найяскравішим для вітчизняної збірної за останні роки. "Є гра - буде і результат", - так звучить футбольна мудрість. Сподіваємось, що саме сьогодні вона підтвердиться і крім концептуальної гри команда Олега Володимировича привезе з Праги перемогу.

Щодо стартових розкладів, то чехи, ймовірно, виставлять змішаний склад. Адже недавно вони відіграли поєдинок відбіркового циклу проти Шотландії (2:2) і сьогодні Міхал Білек дасть відпочити лідерам. Наприклад, вже точно відомо, що не зіграють Барош та Росіцкі. А от участь Хубніка та Їрачека знаходиться під питанням. Шкода, що у воротах не з'явиться страж воріт "Дніпра" Ян Лаштувка, який "чудить" не тільки в клубі, а й у збірній.

До речі, український колега Яна Олександр Шовковський нині теж може матч пропустити. У Блохіна є ще Дикань та Рибка, яким непогано було б надати шанс себе проявити. Та й лише дві заміни, здійснені Володимировичем у матчі з уругвайцями, свідчать про те, що сьогодні вийде грати інший склад. Можна спрогнозувати появу на полі Федецького, Мілевського чи навіть дебют Шиндера.

Гра розпочнеться о 20:00. Телетрансляцію здійснюватиме телеканал НТН, а от за текстовою трансляцією слідкуйте на нашому сайті. Вона буде проводитись у цій новині.