УКР РУС

Повстанці проти монстрів. Анонс 28 туру Серії А

15 березня 2014 Читать на русском

У звітному турі чемпіонату Італії матимемо відразу кілька цікавих дуелей, де середняки, які повстали проти гегемонії визнаних грандів, кинуть їм ще один виклик у боротьбі за краще життя.

Цього сезону маємо аж трьох таких несподіваних борців за єврозону. Тур розпочнеться матчем "Верони" - одного з гордих повстанців проти режиму великих грошей і більш-менш дорогих легіонерів. І хай великі гроші та зірки-іноземці більшою мірою залишились у легендарній історії Кальчо, деякі славні імена продовжують відблискувати величчю і заворожувати самими тільки звуками - "Інтер", "Мілан"...

"Нерадзуррі" протистоятимуть "мастіфам" на старті 28 раунду, який у суботу складатиметься із самотнього матчу. Веронці трохи здали позиції. Ще зовсім недавно команда, яку веде за собою 36-річний Лука Тоні, обходила "Інтернаціонале" на 2 пункти. А ось минули останні 5 раундів боротьби, і ситуація помінялась кардинально. У "Верони" лише одна перемога, до неї плюсуємо дві нічиї, а "Інтер", жодного разу не програвши, набрав цілих 11 балів, що є зовсім непогано для нинішнього стану команди Маццарі. "Верона" грає вдома, а це її улюблена територія, на якій можливо все - "Мілан", "Лаціо" та "Ювентус" в цьому переконались. Щоправда за останні 5 домашніх ігор лише дві нічиї, але спишемо це на спад і міцних опонентів.

Імовірно, що навіть 6-те місце дасть змогу почати новий сезон з Ліги Європи, тож "Вероні" потрібно чіпко взятись за двох зайців: скоротити до мінімуму розрив з "Інтером" і наздогнати шосту наразі "Парму". Мотивація є солідна, виконавці під неї наявні, а покаже, як завше, гра. Тим паче, що "нерадзуррі" доволі нестабільні на виїзді - програють не рідше, аніж виграють (4:4).

Не менш цікаве видовище обіцяє недільна дуель "Парми" з "Міланом". Кларенс вилетів із ЛЧ, а тепер може втратити посаду, якщо не виведе команда в ЛЄ. "Россонері" епохи Зеєдорфа у Серії перемагали 4 рази, програвали три, з них у двох останніх турах. Поступились і "Атлетіко - обидва матчі в плей-оф "чемпйонс". Донадоні провів славні 12 років у "Мілані", здобував 6 чемпіонських "поясів", тричі брав Кубок європейських чемпіонів, тож "червоно-чорні" кольори для нього не чужі. У першому колі синьйор Роберто побив на своєму полі тоді ще Аллегрі - 3:2. "Парма", яка б'є всі клубні рекорди, навряд чи погодиться перервати серію без поразок на 17-ій грі, завтра на "Сан-Сіро". Тим паче в гостях бійці Донадоні здобули 5 звитяг, а лише тричі сходили з поля переможеними. Остання поразка "Парми" взагалі датується початком листопаду 2013-го.

У вечір понеділка "Наполі" зійдеться в інтригуючому бою з "Торіно". Позиції "биків" підупали: в останніх трьох іграх лише поразки. Найприкріше і те, що в рідних стінах, де у 2013-му зупиняли переможну рекордну серію "Роми" і поступились лише "Ювентусу", в останніх зустрічах були поразки від аутсайдера "Болоньї" і добротного середняка "Сампдорії" - команд з нижньої половини турнірки. Ударний дует форвардів, що претендують на потрапляння до заявки Італії на ЧС-2014, повинен знову про себе заявити, чому б і ні? До того, як зіграли три матчі без голів власного виробництва, Черчі і/або Іммобіле незмінно забивали у 5 турах поспіль.



Щодо "Наполі", то тут дзеркальна ситуація. Без поразок 5 турів, пройшли далі в Лізі Європи, де в першому матчі 1/8 фіналу мінімально поступились "Порту" на виїзді. Неаполітанці за титул в Італії поборються хіба що у фіналі Кубка (проти "Фіоре"). А ось за срібло можуть і полоскотати нерви "Ромі", відрив від якої нині 3 бали (плюс-мінус ще 3 - "Рома" має гру в запасі з "Пармою"). Віце-чемпіонство не просто статусніше, воно дає змогу кваліфікуватись в основну Лігу чемпіонів без усяких плей-оф. Але з "Торіно" буде важко: по 3 перемоги за останні 10 міжусобних. У першому колі "адзуррі" виграли вдома досить легко (2:0). Цей сезон має стати останньою репетицією - "Наполі" повинен рівноправно боротись за чемпіонство з тим же"Ювентусом". Неймовірна атака (Ігуаїн, Мертенс, Інсіньє, Гамшік, Кальєхон, Пандєв) здатна переконати у своїх тезах будь-який захист. Півзахист, і без того маститий, поповнився лідером "Верони" Жоржинью (спад "мастіфів" міг би не стати таким відчутним без відходу бразильського італійця). Їм би ще захист підтягнути, бо там наразі провалля.

Серед інших цікавих матчів відзначимо, що "Рома" має всі козирі на руках, аби покласти початок новій непереможній серії. У Неаполі, нагадаємо, "вовки" програли вперше за 9 турів. Але і статистично, і командно, і за перевагою домашньої арени - все грає на "джаллороссі" в зустрічі з "Удінезе". 6 з 13 - стільки перемог на рахунку "Дженоа" на рідному "Ферраріс". У суперниках, однак, непроста команда, яка не проти взяти рубіж у 100 очок. У цьому сезоні "Ювентус" як ніколи близький до вражаючого досягнення. Якщо навіть такі матчі, як з "Міланом", "біло-чорні" вигризають, то навряд чи бойовиті "грифони стануть вагомою перешкодою. Але боротьбу команда, яка бореться за входження у верхню десятку, нав'яже чемпіонам неодмінно. Нарешті, у матчі з "К'єво" флорентійська дружина мусить перервати гнітючу серію з 4 турів без перемог. 4 поразки і одна перемога в 7 матчах Серії А - такі невтішні останні  результати практично вибили колектив Монтелли з перегонів за зону ЛЧ.

Тарас Котів, Футбол24