УКР РУС

"Повинні і Уельс обіграти, і перемогти у війні з Росією": Шаран озвучив два головних завдання України

4 червня 2022 Читать на русском

Головний тренер Миная Володимир Шаран оцінив шанси команди Петракова здобути путівку на чемпіонат світу у Катарі.

"Хороший матч вийшов із Шотландією, важливу перемогу здобули. Це додало впевненості у тому, що ми маємо великий шанс поїхати на ЧС-2022. Збірна України пройшла такий довгий і важкий шлях, коли, особливо на старті відбору, все складалося для нас не дуже вдало, було тяжко, багато матчів закінчилося внічию. Тепер же залишається лише одна гра.

"Збірна України становить загрозу для будь-якого суперника": наставник Уельсу обіцяє "синьо-жовтим" неприємності

Після поєдинку з Шотландією довелося почути, що збірна Уельсу слабша, що мене дуже здивувало. Не згоден із такими висновками. Навпаки, Уельс сильніший за Шотландію. Так, українці не дали зіграти шотландцям так, як вони хотіли та планували, але проти валлійців буде інший футбол. Слід пам'ятати – часто так буває, що залишається один крок, але його не вдається зробити з тих чи інших причин. Якщо збірна України матиме той самий настрій, солідну та холоднокровну гру, яку наші продемонстрували після голу Ярмоленка, все буде добре. Важливо – не перегоріти!

Цікаво, кого Олександр Петраков поставить у ворота на поєдинок із Уельсом – Пятова чи Бущана. Георгій зіграв проти шотландців не дуже впевнено, хоча грубих помилок не було. Велику роль у цьому питанні відіграватиме інформація від тренера наших голкіперів – за фізичною формою та психологічним станом.

Зрештою, усі хлопці зіграли рівно. До матчу із Шотландією я знав, яким буде стартовий склад "синьо-жовтих". Питання хіба було щодо виходу Циганкова. Але, як показала гра, він діяв не гірше за Мудрика. Не бачу сенсу міняти стартовий склад.

Валлійці грають у швидший футбол, ніж шотландці. Збірній України доведеться важче. Шотландія мала багато довгих передач, і в нас в обороні добре діяв Ілля Забарний. Уельс має швидкі фланги та таку зірку, як Гарет Бейл – креативного та непередбачуваного виконавця.

Вважаю, що шанси – 50 на 50. Повторюся, суперник у нас серйозніший, ніж на попередній стадії. Проте збірна України може здобути перемогу, яка стане супер-стимулом для нашого народу, для ЗСУ. Ми повинні і Уельс обіграти, і перемогти у війні з Росією", – сказав Шаран у коментарі FootBoom.

Шотландські ЗМІ: Україна у фіналі – тріумф світу, сенсаційна реакція фанів, брати по зброї, суворе покарання зірки АПЛ