УКР РУС

Повертається "Барселона" А. Прімера, 4 тур. Анонс матчів лідерів

21 вересня 2014 Читать на русском

"Барселона", "Валенсія" та "Севілья" після звітного туру можуть більш переконливо закріпитися на лідируючих позиціях іспанської першості.

"Кордова" - "Севілья"

Команда Унай Емері у літнє міжсезоння втратила декількох лідерів, однак надзвичайно розумна селекція скаутів андалузького клубу не тільки залишила його на плаву, але й дозволяє сподіватися на місце у єврокубках і наступного сезону. З новачків особливо хочеться відзначити поляка Крихов'яка, який і центр поля класно цементує на пару з Мбіа, і забивати встигає. Після трьох турів на рахунку "рохібланкос" 7 набраних балів (5 місце), і у випадку вдалого вояжу в Кордову, вони можуть опинитися серед лідерів першості. Втім, на легку прогулянку у лігві новачка севільці навряд чи сподіваються. "Кордова", яка зачарувала своєю грою в дебютному матчі проти "Реала", у останніх двох турах стабільно набирає бали. 18-та сходинка, звичайно, не показник, однак після 42-річної відсутності в еліті Кордові потрібно впіймати свій ритм, а найголовніше, що ігрові задатки для цього присутні.

"Леванте" - "Барселона"

На "Сьюдад де Валенсія" зустрінуться остання та перша команда Прімери. Каталонський гранд, який на тижні напіврезервним складом мінімально здолав у ЛЧ "Апоел" та відверто розчарував своєю грою, знову кидає усі сили на внутрішню першість. Швидше за все, у ворота повернеться Браво, який у нинішньому сезоні вперто не пропускає, і вже допоміг "блаугранас" встановити 20-річний рекорд. У середній лінії очікується повернення Бускетса, Ракітіча та Іньєсти. Перші двоє проти кіпріотів взагалі не грали, а останній з'явився на полі лише у другом таймі. Свої вже стабільні, як на нинішню темпораду, місця в обороні, за прогнозами каталонської преси, отримають Матьє та Маскерано. Цікаво, що, швидше за все, в запасі опиниться Піке, який забив переможний м'яч "Апоелу" та потрапив у символічну збірну ЛЧ. Поки що, на думку Енріке, Жерар поступається рівнем гри аргентинцю та французу. До останнього очікувалося, що в атаці Мессі та Неймару допомагатиме Рафінья, однак напередодні матчу бразилець відчув проблеми із здоров'ям, то ж сьогодні ми знову можемо побачити сенсаційного кантерано Муніра. Що стосується господарів поля, то справи у них йдуть, відверто кажучи, кепсько. Команда Бальєстероса жалюгідно виглядає в обороні (5 пропущених м'ячів) та безпорадно в атаці, не зумівши жодного разу вразити ворота суперників. Як наслідок останнє місце, і потенційна перша тренерська відставка сезону, яка, схоже, не за горами.

"Хетафе" - "Валенсія"

В заключному матчі туру один з лідерів першості спробує продовжити свою переможні ходу на "Колозеум Альфонсо Перес". "Кажани" в останніх двох зустрічах демонстрували надзвичайно переконливий та результативний футбол, чим підтвердили свої наміри та амбіції повернутися у першу четвірку. Особливо привабливо команда Нуну Еспіріту Санту виглядає в атаці, де балом правлять Алькасер, П'ятті та Парехо. Ця трійця у двох попередніх турах незмінно записувала на свій рахунок по голу. Однак, непогано "Валенсія" виглядала і в обороні, а лише два пропущені м'ячі яскраве тому підтвердження. У колективу Косміна Контри все не так райдужно та перспективно."Хета" без шансів "влетів" "Сельті" та "Севільї" і може похвалитися лише вистражданою мінімальною перемогою над "Альмерією". Відтак, румунському фахівцеві та його підопічним просто таки необхідно вигризати очки та доводити свою профпридатність, адже в передмісті Мадриду тренерських ротацій зовсім не бояться.

Володимир Лесько, Футбол 24