УКР РУС

Повернути титул! Анонс 1 туру АПЛ

18 серпня 2012 Читать на русском

Чи стане трансфер Робіна ван Персі переломним у нових чемпіонських перегонах?

Власне, це лише одне з тисячі запитань, на які ми отримаємо відповідь у цьому чемпіонаті, проте, є найголовнішим з них. Панове і панянки! Леді і джентльмени! Автор цих рядків радіє не менше за Вас. Улюблений чемпіонат стартує, щоб подарувати нові незабутні ігри, скандали-інтриги-сенсації, розкішні голи і неймовірні камбеки. В добру путь!

"Арсенал" - "Сандерленд"

На відміну від минулорічного розбитого корита, біля якого опинився Арсен Венгер після відходу Сеска і Насрі, цього разу йому є чим компенсувати нову втрату. Підхопити агресію, з якою бомбардував ворота суперників ван Персі, готові одразу три виконавці дуже непоганого рівня – Касорла, Подольскі та Жиру. Із тилу цей процес контролюватиме новоспечений капітан – мужній Томас Вермален.

І все б нічого, та вередують фани "канонірів", нагнітаючи атмосферу довкола рідної команди. Тут порадіти б, що Робін обрав червоний Манчестер, а не блакитний. Що не пішов проторованим шляхом кількох колишніх "гуннерів", проголошених ласими на гроші "зрадниками". Та складається враження, що голландський форвард був би приречений на цькування навіть тоді, коли б перейшов у "Юве". Тож на матчі зі "Сандерлендом" варто очікувати нових акцій протесту.

Попередні матчі: 1:1 (Фабрегас – Бент), 0:0, 2:1 (ван Персі-2 – Ларсон), 2:1 (Ремзі, Анрі – Макклін).

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"Фулхем" - "Норвіч"

Обидва клуби перебувають наразі в "мінусах". "Фулхем" попрощався з капітаном Данні Мерфі, який разом з Діксоном Етуху перебрався у "Блекберн". Пішов "таран" Погребняк, пішов технічний Енді Джонсон, стриже вухами в напрямку Ліверпуля ще й Клінт Демпсі. Натомість поповнили "котеджерів" Уго Родальєга та Младен Петріч, які й самі не один фунт солі з’їли в нападі. Однак ані сумарно, ані в плані зіграності вони наразі не в змозі втримати планку на тому високому рівні, куди її здійняли екс-гравці "Фулхема".

"Норвічу" поки що вдається втримати всіх своїх лідерів. Всіх, окрім тренера Пола Ламберта – головного коваля успіху в минулому сезоні. Досвід Кріса Х’ютона обмежується нетривалим кермуванням у "Ньюкаслі" та "Бірмінгемі", тож "канаркам" слід пристебнути ремені. Турбулентність другого елітного сезону вихором пройде по цій команді.

На фото: Кріс Х'ютон - від "сороки" до "канарки"

Попередні матчі: 1:1 (Са – Джексон), 2:1 (Демпсі, Дафф – Вілбраєм)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

 

КПР – "Суонсі"

На "Лофтус Роуд" перетнуться шляхи клубів, які у попередньому розіграші залишили після себе приємне враження. Більшою мірою це стосується, звісно ж, "Суонсі". Однак, після відходу Брендана Роджерса в Мерсисайд, "чорні лебеді" стали такою собі "чорною конякою". Їх нового керманича – Мікаеля Лаудрупа язик не повернеться назвати успішним тренером. З іншого боку, поспішати з висновками не варто. Можливо, Альбіон виявиться для видатного гравця гостиннішим, ніж Іспанія та Росія. Щодо "рейнджерів", то тут відбуваються вже звичні процеси – гравці табунами приходять/йдуть. І звідки в Х’юза стільки наснаги до невпинної ротації складу?

Попередні матчі: 1:1 (Макі – Грем), 3:0 (Бартон, Макі, Бущакі)

Прогноз "Футболу 24": 3:1

 

"Редінг" - "Сток Сіті"

Чотири роки знадобилося "Редінгу" для того, щоб повернутися в еліту. Браян Макдермот підібрав цікавий ігровий ансамбль. Підсилити його ефектність та ефективність покликаний Павєл Погребняк, який є адаптованим до Прем’єр-ліги навіть більше, ніж дехто з його нових партнерів. Ну а "гончарі" без надії сподіваються, що Горану Попову таки дозволять прописатися на "Британії Стедіум", однак, не робитимуть трагедії, якщо цього не трапиться.

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Вест Бромвіч" - "Ліверпуль"

Коли врешті закінчаться страждання "Ліверпуля"? Таке запитання ставить собі чи не кожен шанувальник АПЛ, незалежно від клубних вподобань. Новий сезон, новий тренер, нові сподівання. За тими двома офіційними матчами, які "Лівер" провів під керівництвом Роджерса у Лізі Європи, важко робити хоча б якісь висновки. А ось майбутній поєдинок на "Хоторнс" - те, що треба. "Дрозди" полюбляють залити мерсисайдцям сала за шкуру, тож, за традицією, на гостей очікує непросте випробування.

Попередні матчі: 0:1 (Торрес), 2:1 (Брант-2 – Шкртел), 0:2 (Адам, Керрол), 1:0 (Одемвінгі).

Прогноз "Футболу 24": 0:1

 

"Вест Хем" - "Астон Вілла"

А ось "молоткам", на відміну від того ж "Редінга", знадобився лише один сезон, щоб повернути собі законну прописку в Прем’єр-лізі. У них тут чимало "непогашених" боргів. Зокрема, і перед "Астон Віллою", яка в тому катастрофічному для лондонців сезоні знущалася з "Вест Хема", як лише хотіла. Прикметно, що в обох клубів основними кольорами є бордовий і блакитний. Вочевидь, "вілланам" доведеться одягати комплект резервної форми.

Попередні матчі: 0:3 (Даунінг, Петров, Мілнер), 1:2 (Кін – Бент, Агбонлахор).

Прогноз "Футболу 24": 2:1

 

"Ньюкасл" - "Тоттенхем"

Матч на "Сент-Джеймс Парку" сміливо може кинути рукавичку "Евертону" і "МЮ" у боротьбі за звання центрального в першому турі. Як-не-як, Андре Віллаш-Боаш вдруге спробує увійти в англійський чемпіонат через парадні двері. А це неймовірно цікаво. У "Ньюкасла" - свої мотиви. При зазвичай рівній грі, "сороки" неодмінно втрачають зі "шпорами" очки, а то й зазнають розгромних поразок. Тож прагнення взяти реванш буде не меншим, ніж природне бажання розпочати сезон із перемоги. Адже хороший старт – це міцний фундамент для майбутніх успіхів.

Попередні матчі: 0:2 (Леннон, Бейл), 1:1 (Колоччіні – Леннон), 2:2 (Ба, Амеобі – ван дер Варт, Дефо), 0:5 (Ассу-Екотто, Саа-2, Кранчар, Адебайор)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

 

"Віган" - "Челсі"

Поки що непросто передбачити, за що в цьому сезоні боротиметься "Челсі". З одного боку, перемога в Лізі чемпіонів спонукає битися лише за найвищу сходинку. Проте, наявність таких монстрів, як "Ман Сіті" та "МЮ" на тлі перебудови в стані самих "аристократів", повертають "Стемфорд" до реальності. Тож буде непогано, якщо команда Ді Маттео фінішує в трійці, або хоча б зачепиться за четверту сходинку…

Стоп! До фінішу – мов до Монголії навпочіпки. Італійський тренер вже довів, що здатний на найнесподіваніші дива. Як і Роберто Мартінес, коуч "Вігана". Весняний спурт цієї команди дозволив їй врятуватися від вильоту. Вже вкотре. І схоже, новий сезон стане для "латтікс" до болю знайомими перегонами "на виживання".

Попередні матчі: 0:6 (Малуда, Анелька-2, Калу-2, Бенаюн), 0:1 (Малуда), 1:1 (Гомес – Старрідж), 1:2 (Діаме – Івановіч, Мата). 

Прогноз "Футболу 24": 0:1

 

"Ман Сіті" - "Саутгемптон"

Необхідність розпочинати сезон матчем проти дебютанта стає для команди Манчіні хорошою традицією. Рік тому "містяни" розбомбили "Суонсі". Існує величезна ймовірність, що така ж доля спіткає і "Сотон". Абсолютно незрозуміло, чим новачок може здивувати чемпіона.

Прогноз "Футболу 24": 4:0

 

 "Евертон" - "МЮ"

Що ж, увага всієї Англії, та що там Англії – світу, буде прикута до матчу на "Гудісоні". Дебют суперновачків, яким, безумовно, є ван Персі, завжди сприймається з особливим трепетом. У минулому сезоні таким топ-дебютантом був Кун Агуеро, який відзначився вже в першому матчі за "Ман Сіті". Те ж потрібно "провернути" і Робіну, щоб якомога скоріше позбутися скутості від нового антуражу.

Ах, який же казковий дует форвардів отримав САФ! На двох Руні та ван Персі забили в попередньому чемпіонаті 57 (!!) м’ячів. Нас очікують просто-таки "зоряні" перестрілки цього суцвіття з парами Агуеро-Джеко та Сіссе-Ба! 

Манчіні вже поквапився охрестити "МЮ" головним претендентом на титул. Щоправда, це всього лиш тактичний хід з боку хитрого італійця, який і в минулому сезоні відзначався "мінімалістичними" коментарями. Дещо недоладним і нестабільним "дияволам" ще належить добрячий шмат роботи виконати, щоб заслужити звання фаворита. Починати варто одразу ж із матчу проти "ірисок". Команда Мойєса, до речі, стала головним вододільним бар’єром, який визначив долю чемпіонства-2012. Пригадуєте ту феєричну нічию на "Олд Траффорд"? Після такого нокауту Руні і Ко вже не змогли підвестися.

Попередні матчі: 3:3 (Пієнаар, Кехілл, Артета – Флетчер, Відіч, Бербатов), 0:1 (Чічаріто), 0:1 (Чічаріто), 4:4 (Єлавіч-2, Феллаїні, Пієнаар – Руні-2, Велбек, Нані).

Прогноз "Футболу 24": 0:1

Олег Бабій, Футбол 24