УКР РУС

Повернулися з "пекла" живими. "Галатасарай" - "Шальке" - 1:1. ВІДЕО

20 лютого 2013 Читать на русском

"Шальке" таки витримав тиск стамбульських фанів, зумів забити гол на виїзді і не програти в матчі проти "Галатасарая".

На перший погляд, пара "Галатасарай" - "Шальке" зовсім не гучна і по іменах поступається багатьом поєдинкам раунду плей-офф цьогорічного розіграшу ЛЧ. Однак в деякій мірі це стереотип, бо саме в тому, що матч віднесли на другий план може бути своя родзинка, адже зазвичай саме такі поєдинки тішать своєю відкритістю і авантюризмом. Цим командам нема чого втрачати, але при цьому є що доводити.

По-перше, в Стамбулі через палку підтримку фанів завжди спекотно, незважаючи хто приїхав у гості. Ви тільки уявіть, 18 березня 2011 на домашньому стадіоні "Галатасарая" в матчі проти "Фенербахче" був встановлений світовий рекорд шуму на спортивних аренах у децибелах. Він склав 131.76 дБ і потрапив в Книгу рекордів Гіннесса. По-друге, ця пара одна з найрівніших і тому одна з найнепередбачуваніших. Тут можна очікувати будь-якого підсумку. Ну і по-третє, "Галатасарай" зараз зовсім інший, ніж був осінню. Скажіть, хто не хотів знову на найвищому рівні побачити Снейдера чи Дідьє Дрогба?

І матч в Стамбулі виправдав усі очікування. Команди відразу без розвідки помчали вперед, відповідаючи атакою на атаку. Так, господарі забили дуже швидки м'яч. Гол, крім усього, виявився ще й красивим, і здебільшого через те, як Їлмаз підіграв собі п'яточкою, а другим дотиком вгамселив круглого під поперечку. Далі турки свідомо віддали ініціативу і в підсумку втратили контроль над грою, через що і поплатилися. Форфан на контратаці віддав на вільного Джонса і той не схибив.

В другому таймі команди грали не так уже жваво, а трішки обережніше. Хоча "Шальке" завдяки голу на виїзді міг собі позволити таку розкіш. Правда, "Галатасарай" вирішив, що краще так само не ризикувати, аби не пропустити ще раз і більше уваги приділяв захисту власних воріт. У підсумку гра так і завершилась з рахунком 1:1, який залишає більше питань, аніж відповідей. Тепер у Гельзенкірхені нас чекає не менш захоплююче видовище. Детальніше в онлайн-трансляції матчу.

"Галатасарай" - "Шальке" - 1:1

Голи: Їлмаз, 12 - Джонс, 45