УКР РУС

Повернення Брандао і ультрасучасний дебют "Лілля". Анонс 2-го туру Ліги 1

17 серпня 2012 Читать на русском

Перший тур розохотив вболівальника до сповненої інтриги видовищної гри на французьких полях. Не менш цікаво буде цього разу. Питання туру – чи зможе ПСЖ подолати бетон, вилитий Алексом Дюпоном в "Аяччо"?

Зрештою, питань навіть більше. Але найбільш трендовим, як зараз модно говорити, є паризьке питання. Чи зможуть "шейхові" протистояти корсиканській команді, яка цього сезону вже довела, що вміє сушити гру і залишати амбіційного суперника ні з чим? У першому матчі саме так все і було. "Ніцца" Клода Пюеля визнала, що "Аяччо" сильніший. Проте в тій грі вилучили наставника корсиканців Алекса Дюпона. Від гри на такому милозвучному Вашому авторові "Стад Франсуа Коті" розпочнеться його трьохматчеве покарання у вигляді заборони спостерігати і направляти гру команди з лавки.


ПСЖ нині дуже злий, а "Аяччо" прагне здійснити гучний трансфер зіркового румунського ветерана Адріана Муту (33 роки). Парижани ледве видряпали героїчними зусиллями Ібрагімовіча домашню нічию з "Лор'яном". Результат несподіваний, але зараз у Франції налаштовуються на ігри з "шейховими", як на фінальну битву життя. У команді Анчелотті кілька неприємних звісток. На тижні пропускали тренування сам Ібра та воротар столичних у дебютній грі Ніколя Дюшез. Той, до речі, кілька разів добряче виручав господарів. А у двох м’ячах його вини не було, тому це була б прикра втрата.


Наразі не відомо остаточно, чи відновляться гравці, чи їх побережуть, хоча пошкодження не виглядають дуже серйозними. Златан, проте, був змушений пропустити товариський матч шведів з бразильцями. Крім того, одразу 14 парижан викликали до різноманітних збірних, які в середу розігрували товариські матчі. А це завжди проблема для тренера – як після таких різних зборів підвести всіх до одного знаменника у плані ігрової форми.

Ще одна проблема – зрив трансферу крайнього бека Антоні Ревеєра з "Ліону". У зворотному напрямку успішно попрямував Мілан Бішевац, а ось ліонець не пройшов медогляд. Доведеться шукати нового "крайнього" деінде. Тим часом ЗМІ поспішають відрапортувати про інтерес "Парі Сен-Жермен" до персони Штефана Ліхтштайнера з "Ювентуса". Словом, побачимо. Нападники лавки, основні у минулому сезоні, французи Гамейро (Кевін взагалі народився у Парижі, і це справа принципу для нього – виступати за рідну команду) та Оаро бажають залишитись, хоча на останнього претендує багато турецьких клубів. Натомість Тьягу Сілва, якого підписали ще в липні, зможе приступити до обов’язків аж 25 серпня, коли відбуде відпустку. Також є всі шанси побачити на полі Пасторе, який відбув дискваліфікацію.


Та матчем "Аяччо" з ПСЖ попрощаємо другий тур у неділю, а початок буде дано вже сьогодні. На новому, дійсно сучасному і зручному 50-тисячнику "Гранд Стад Лілль Метрополь" "Лілль" прийматиме гостей з "Нансі". Команда Жана Фернандеса у першому турі переграла непоступливий "Брест", який тримався до останніх секунд. Підопічні Руді Гарсії переграли міцний "Сент-Етьєн".


На жаль, господарям доведеться обійтись без послуг Матьє Дебюші, якого пошкодили "товариські" уругвайці у середу. Захисник збірної Франції, який прагнув перейти в сильніший чемпіонат, поки залишається з "догами", а його втрата суттєво послабить, зокрема, й атакувальну міць "Лілля". Якщо "доги" більше нікого не втратять і зроблять добрий заспів сьогодні на новій арені, то можна сміливо зараховувати їх до повноцінних і чи не єдиних конкурентів ПСЖ у боротьбі за титул. "Нансі" не змогли підсилитись у міжсезоння, зате втратило кількох ключових виконавців. А "догам", схоже, вдасться замінити Азара за допомогою Мартена та Калу. У попередньому сезоні "Нансі" в Ліллі було нещадно бите – 1:4. А як вийде сьогодні, дізнаємось невдовзі.


«Ліон» переміг у Ренні, а «Труа» показало безсилля проти не найбільш успішного на виїзді «Валансьєна». Тож фаворит може бути лише один. Господарі «Жерлану» вже втратили Едерсона та Чельстрема, ледве втримали основного голкіпера збірної Франції Льоріса та продуктивного нападника Гоміса. За крок до прощання Мічел Бастос. Ким гратимуть хлопці ремі Гарда у нападі? Ставку вже зараз роблять на молодняк та на відродження автора переможного голу на старті першості Йоана Гуркюффа. «Труа» також скаржиться на довгий лазарет, в якому аж 3 нападника – Псуаме, Гра та Камара. Під питанням і участь у грі екс-захисника «Ліона» Жеремі Бреше, який перебрався влітку зі «Сошо». Ліонці за всю історію протистояння з «Труа» поступилися лише тричі, одного разу на власному полі, натомість святкували вікторію 19 разів. Найімовірніше, позитивного результату господарі досягнуть і цього разу.


На ювілейний 40-ий двобій «Тулузи» та «Сент-Етьєна» може припасти дебют у складі «зелених» Брандао. Бразильський нападник, який забивав славні голи і за донецький «Шахтар», хоча й марнував немало нагод, пішов з «Марселя» і, здавалось, покинув теж Лігу 1. Аж ні, на тижні «Сент-Етьєн» оголосив трансфер гравця, який має стати ефективною підмогою місцевій зірці Обамеянгу. Хлопці Крістофа Галтьє лише у доданий час склали зброю перед «Ліллем», 3 очки якому приніс гол Бенуа Педретті. «Тулуза» виглядала дуже оптимістично і вирвала нічию на полі чемпіона, хоча й догравала удев’ятьох. У «Сент-Етьєна» під питанням участь новачка Ромена Амоума, який забив єдиний гол у ворота «догів». Протягом тижня до Греції відправився Паулу Машаду, послабивши колектив Алана Казанови. Команди досить міцні і приблизно рівні, щоправда востаннє «Тулуза» долала «Сент-Етьєн» в сезоні 2009/10.


"Марсель" лише дивом вивіз 3 пункти з Реймса. Мабуть, тому цього тижня став одним із головних ньюзмейкерів на трансферному ринку. Щиро кажучи, юна паросль на лавці Елі Бопа у стартовій грі Ліги 1 абсолютно не вражала. Сенсаційною виглядає оренда Джоуї Бартона, хулігана, який за свою поведінку отримав 12 матчів дискваліфікації в АПЛ. Його можуть обміняти на Мбіа. Для КПР ця угода має резон. Крім того, повернувся до тренувань форвард Лоїк Ремі, проте "заслаб" Андре Айю. Повертається і Амальфітано. Марсельці також не проти підсилитись Гаелем Какута, перспективи якого пограти в оновленому "Челсі" просто примарні. Лондонці практично оформили трансфер крайнього бека марсельців Аспілікуети. Якщо той піде, проблеми у "Марселя" виникнуть не лише в атаці.


"Сошо" лише шукає свою гру після провалу у минулому сезоні, свою роль в якому зіграв і харківський «Металіст». У дебютному турі вдома монбельярці були биті новачком Ліги 1 – "Бастією". Усе ж у цій грі фаворитом виступає "Марсель", в якого більше класний і досвідчених виконавців. Тим паче, що потрібно брати реванш за минулий сезон, коли "Сошо" взяло 4 пункти, зокрема відвоювало нічию 2:2 на "Велодромі".


Потужна гра "Бордо" на виїзді проти "Евіана", красивий гол Людо Обраняка, який французькі газети визнали найкращим у турі. "Ренн" же не встояв удома перед "Ліоном". Фаворит цього матчу очевидний. На "Бордо" покладають надії як на ще одного опонента паризькому гіганту, тож треба підтверджувати аванси у домашній грі на "Шабан-Дельма". Сприяє "жирондинцям" і статистика. У 7-ми з 8-ми останніх ігор в Лізі 1 "Бордо" забиває мінімум 2 голи. В останніх 7-ми іграх у чемпіонаті перемога за підопічними Франсіса Жійо. "Бордо" не пропускав у 6-ти з 8-ми останніх домашніх двобоїв проти "Ренна".


Підготував Тарас Котів