УКР РУС

Потенційний конкурент для "Юве" і чому "Удінезе" не конкурент. Підсумки 2 туру Серії А

3 вересня 2012 Читать на русском

Гляньте на турнірну таблицю Серії А. І тепер уявіть, що три перші команди будуть розташовуватися саме так і після завершення чемпіонату. Причому за золото-срібло змагатимуться "Ювентус" і "Наполі", а от за третє місце...

“Рома”, “Інтер”, “Лаціо”, “Мілан” і... і ще може хтось.

Словом, в Італії, зважаючи на трансферну політику клубів і на стартові два тури, все більш-менш зрозуміло з розташуванням команд ще до завершення чемпіонату. Стверджувати звісно не будемо, але кожна думка має право на існування.

Послідовник Індзагі

Джампаоло Пацціні ще не встиг прийти у “Мілан”, як вже створив диво. Саме диво, яке врятувало “россонері” від втрати очок у матчі із “Болоньєю”. Господарі виглядали впевненіше за віце-чемпіона країни. І навіть пенальті, призначений у ворота “Болоньї”, був більш, ніж сумнівним, але Пацціні з точки переграв опонента. До перерви, щоправда, Діаманті цей гол відквитав (також з пенальті).

Узагалі, Діаманті виглядав найкращим у складі команди Стефано Піолі і втратив не одну нагоду відзначитися. Значно менше нагод було у “Мілана”, але Пацціні зумів одного разу скористатися помилкою голкіпера суперників, і ще одного разу підправити м'яча п'ятою точнісінько у ворота. У підсумку - хет-трик Пацціні і перемога “Мілану”, здавалося б, з нічого. Та з такою грою, яку продемонстрували “россонері” навряд чи підопічним Алегрі світить у підсумку чемпіонату щось більше, аніж Ліга Європи.

До речі, Пацціні оформив свій перший хет-трик у професійній кар'єрі.

Прогнозовано

Здавалося б, багато чого варто очікувати від протистояння третьої та першої команд минулої першості. Та ще до матчу було зрозуміло, що “Удінезе” з втратою Хандановіча, Ісли та Асамоа вже буде не тим, що минулоріч. Тай на тижні команда у виснажливому поєдинку оформила виліт із Ліги Чемпіонів.

 Дива не сталося і у матчі з “Ювентусом”. Особливо далася взнаки відсутність Хандановіча. Його наступник Желко Бркіч вже на 12-ій хвилині сфолив у власному карному і приніс в ворота “Удінезе” пенальті, та ще й арбітр вирішив вилучити порушника (червона картка, щоправда, дуже й дуже сумнівна). Відаль 11-метровий реалізував, а під завісу тайму Вучініч дозволив гостям піти на перерву із комфортною перевагою.

В другому ж таймі у складі “Юве” забивав лише Джовінко. Двічі. Єдине, чим відповіли фріульці - м'яч Лаццарі, забитий на 78-ій хвилині, але такі постріли зазвичай називають голами престижу.

От тепер хотілося б запитати у родини Поццо, яка є власником “зебр”, чим вони керувалися, коли з команди, яка отримала право кваліфікуватися у Лігу чемпіонів, розпродавали ключових гравців? На одному Ді Натале постійно не можна “виїжджати”, що розумів сам Антоніо,, коли його замінили і він, похнюпивши голову, пішов одразу ж у роздягальню.

Що з того буде?

Складається враження, що поки що єдиною командою, яка на рівних може змагатися з “Ювентусом” за Скудетто, є “Наполі”. Тільки от домашній поєдинок із “Фіорентиною” для Партонепеїв видався дуже непростим. Звичайно ж, усі сподівалися, що при Монтеллі “фіалки” розквітнуть, але ж не так швидко, а як і належить, навесні. Та “Фіорентина” вже з першого туру почала демонструвати змістовну гру, і навіть у виїзному матчі з “Наполі” грала першим номером. Заради справедливості варто зауважити, що атакували гості без надто небезпечних моментів. Що ж до голу Йоветіча, то він подарував надію гостям лише на декілька хвилин, адже до фінального свистка залишалося всього нічого, а на той час флорентійці вже пропустили двічі.

Та все ж таки, роблячи попередні висновки, гра “Фіорентини” вселяє надію, ну а “Наполі”... За “Наполі” потрібно буде поспостерігати у грі з наступними суперниками і з більш іменитими командами, аби робити якісь більш змістовні висновки.

Майже новачки

Принаймні хотілося б подивитися на “Наполі” у протистоянні з такими командами, як “Інтер” чи “Рома”, які, до речі, у звітному турі зустрічалися між собою. Чому майже новачки? Та тому, що сезон вони розпочали із новими тренерами і з напівоновленими складами. Це ще одна з причин, чому за цими командами цікаво було спостерігати.

Зрештою, перемогу святкувала “Рома” - 3:1, але все ж таки поспішних висновків робити не станемо, адже загалом гра була рівною, то ж це той випадок, коли “Інтер” може поскаржитися на нефарт і... на Тотті. Адже два голи “вовки” забили саме після пасів свого капітана.

Орли

В останні роки, якщо у “Лаціо” немає проблем - це не “Лаціо”. Та навіть попри зміну тренера, кадрові втрати, проблеми із стадіоном які, щоправда, вже начебто вирішилися, “орли” після двох турів йдуть у трійці лідерів. Окрім них ще не знали гіркоти поразок “Ювентус” та “Наполі”. У звітному ж турі в “Лаціо” не виникло жодних проблем із “Палермо” - 3:0.

Мінусові

До списку тих, хто ще не втрачав очок, можна було б віднести і “Сампдорію”, тільки от генуезці стартували з “мінус один”. Та й у грі проти аутсайдера - “Сієни”, “Сампдорія” зовсім не вразила - мінімальна перемога — 2:1. І це після перемоги у стартовому поєдинку над “Міланом”! А от “Сієна”, схоже, з такою грою аутсайдером ще довго буде залишатися, адже стартували “чорно-білі” із “мінус шість”, а відіграли поки що лише один пункт.

Слід би їм повчитися в “Аталанти”, яка видала дуже веселий поєдинок із “Кальярі” на Сардинії. Окрім того, що у ворота бергамасків суперники двічі не зуміли забити пенальті, так гості ще й з 28-ї хвилини грали у меншості. І ледь не виграли!!! За вісім хвилин до завершення основного часу Деніс вивів “Аталанту” вперед, і якщо б не гол у відповідь від Екдаля на 90-ій хвилині, то перемогу “синьо-чорних” можна було б вважати мегагероїчною.

 Значно простіше було “Торіно”, яке, схоже, забуло за “мінус один” стартовий пункт і з трьома очками знаходиться між тринадцятим і сьомим місцем. Щоправда, суперник у другому турі в них був не із складних - все ще добре знайома із серії В “Пескара”.

Прогнозовані середняки

Ще в одному поєдинку “Парма” вдома здолала “К'єво”, але цей матч поки що нам не надто цікавий. Насамперед тому, що спробуємо спрогнозувати, (нехай трохи і зарано), що після завершення чемпіонату ці команди “припаркуються” десь посередині турнірної таблиці.

Андрій Думич