УКР РУС

Потенційні чемпіони проти команди-примари.15 тур УПЛ. Анонс матчів неділі

1 березня 2015 Читать на русском

Сьогодні, 1 березня, в рамках 15 туру УПЛ відбудеться чотири поєдинки.

"Дніпро" - "Волинь"

17:00. Дніпропетровськ, "Дніпро Арена". Телетрансляція на телеканалі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол24"

Сьогодні луцька "Волинь" стартує у весняній частині чеспіонату України. І одразу ж на підопічних Віталія Кварцяного чекає дуже непростий суперник - новоспесчений учасник 1/8 фіналу Ліги Європи "Дніпро".

У чемпіонатах України суперники зіграли вже 27 разів. 18 перемог за дніпрянами, три – за лучанами, у шести матчах фіксувалася нічия. Різниця голів - 56:23 на користь "Дніпра". Проте, наразі "хрестоносці" можуть сподіватись на позитивний результат, адже їх суперник провів два напружених та енергозатратних матчі проти "Олімпіакоса", тому Мирон Маркевич, швидше за все, застосує ротацію складу на матч УПЛ і, можливо, дасть перепочити лідерам. Також велику роль матиме стан газону, який може завадити "дніпрянам" продемонструвати свої найкращі якості.

Як би там не було, перед матчем фаворитом "на папері" є "Дніпро".

Щодо кадрової ситуації, то у "Дніпра" з втрат лише центрбек Мазух. Інші гравці, разом із новачками - у повній бойовій готовності. У "Волині" теж взимку з'явилось підсилення, мід іншим з того самого "Дніпра". У команді Кварцяниого проти свого клубу сьогодні можуть зіграти Кобахідзе, Польовий та Політило.

Відзначимо, що відсутній на тренерській лаві буде одіозний Віталій Кварцяний, якого вилучили у матчі 14 туру, тож він відбуває дискваліфікацію.

"Металург" Д - "Карпати"

17:00. Київ, "Оболонь-Арена". Телетрансляція на телеканалі "Футбол1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол24"

Хто б міг подумати, але сьогодні матч може носити досить солідну вивіску "Чемпіон, проти непереможних". Справа в тому, що враховуючи результати спарингів команд УПЛ на зимових зборах, "Металург" Д - є найкращою українською командою, а "Карпати" не програли жодного матчу, залишившись єдиною командою Прем'єр-ліги, яка не зазнала жодної поразки в міжсезонні. Звісно, це все умовно, але все ж.

Одразу відзначимо, що "Карпати" взимку втратили кілька досвідчених виконавців. Зокрема Грегора Балажіца, Павла Ксьонза і Михайла Кополовця. А у матчі проти "металургів" команді не допоможуть Муртаз Даушвілі (травма) та Олег Голодюк (дискваліфікація). Проте, очікується дебют одразу кількох юних "левів", який Ігор Йовічевіч залучив до підготовки на сьогоднішній матч. Варто додати, що сьогоднішній склад "Карпат" буде на 100% українським, адже серед гравців, які поїхали на матч до Києва, немає жодного легіонера.

У "МеталДона" зі складом все гаразд. Головною радістю Володимира П'ятенка є повернення у стрій супернападника команди Жуніора Мораєса, відсутність якого серйозно позначилась на результатах команди у першій частині сезону. Пропустить матч лише Євген Соболь через перебір жовтих карток.

"Говерла" - "Металург" З

14:00. Ужгород, стадіон "Авангард".  Телетрансляція на телеканалі "Футбол1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол24"

Сусіди по нижній частині "турнірки" будуть намагатись піднятись якомога вище від дна таблиці. Зимові збори команди провели по-різному. "Козаки" вели трансферну діяльність та готувались у Туреччині по плану. Тому вони мають вийти на перший весняний матч у всеозброєнні і на чолі з новим наставником.

У "Говерли" традиційно вже підготовчий процес виявився змазаним. Команда Грозного відправилась до Туреччини, відверто кажучи, пізненько і навряд змогла повноцінно підготуватись до відновлення чемпіонату. Останній тиждень перед матчем колектив з Ужгорода практично не мав тренувань, адже сам наставник заявляв про антифутбольні умови для підготовки через погодні умови.

Кадрово "ведмеді" звісно ж зазнали змін. Команда поповнилась кількома молодими виконавцями із українських клубів, але і втратила кількох важливих виконавців. Головною втратою є голкіпер "Динамо" Максим Коваль, якого після зборів з "біло-синіми" тренерський штаб вирішив залишити в обоймі киян. Зате "Говерла" змогла зберегти ледь не головну дійову особу команди - Сергія М'якушка.

"Металурги" теж десь втратили, а десь знайшли у кадровому питанні. З команди пішло кілька виконавців, серед яких Іван Матяж та Володимир Прийомов. Натомість "сталевари" підсилились Владиславом Кулачем, що безперечно можна занести в актив зі знаком плюс керівництву команди.

В Ужгороді за історію протистоянь в часи незалежної України команди зустрічались 8 разів. 4 рази перемогу святкували запоріжці, 2 рази - закарпатці і двічі команди розійшлись миром.

"Динамо" - "Металіст"

19:30. Київ, НСК "Олімпійський". Телетрансляція на телеканалі "2+2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол24"

Кияни відмінно підготувались до весняної половини сезону, що довели у матчах ЛЄ проти "Генгама". Команда Реброва змінила підхід до зимової підготовки з біганини на ігрову практику і це дало позитивний результат. Кияни зберегли свій склад і поповнились досвідченим латералем з "Малаги" Антунешем, а також повернули ветерана Бетао.

А у "Металіста" взимку бардак набрав шалених темпів росту. Незважаючи на чималі борги перед футболістами, керівництво підписало нових гравців, при чому дуже якісних - Назаренко, К. Ковальчук, Бобко та інші. Але через фінансові негаразди і незрозумілу політику керівників клубу, "Металіст" втратив практично усіх легіонерів, а головне - Шав'єра. Команда Рахаєва явно не має кістяка і не є боєздатною цілісною одиницею, що проявилось у спарингах на зборах, де харків'яни показали найгірші результати серед усіх 14 команд УПЛ.

А напередодні матчу 18 гравців команди відмовились їхати на матч проти киян і залишились у Харкові. Отже, психологічний фон у команді нижче нуля, основного складу фактично нема, майбутнє клубу - таємниця покрита мороком.

Поєдинок, який ще минулого сезону носив статус центрального, перетворився на матч потенційних чемпіонів з командою-примарою.

Однозначно фаворитом є "Динамо", де мають гризти газон Беланда та Ярмоленко, які отримали сувору триматчеву дискваліфікацію на матчі ЛЄ. Лідери атак киян мають відпрацьовувати на 200% в УПЛ, раз позбавили себе можливості допомогти команді у єврокубковому турнірі.

Марк Копич, Футбол 24