УКР РУС

Постлігочемпіонівський синдром. Анонс 9 туру АПЛ

25 жовтня 2014 Читать на русском

Зганьбившись посеред тижня у єврокубку №1, "Ліверпуль" та "Ман Сіті" спробують відігратися на середняках чемпіонату.

Щоправда, якщо ми говоримо про "Вест Хем", сьогоднішнього суперника чинних чемпіонів, то слово "середняк" - не зовсім правильне. Після восьми турів команда Біг Сема - четверта. У неї стільки ж очок, як у "Ліверпуля", на один пункт більше, ніж в "МЮ", на два пункти більше, ніж в "Арсенала" і "Тоттенхема". Понад місяць тому на "Аптон Парк" був декласований "Ліверпуль", тож Мануелю Пеллегріні слід надзвичайно ретельно продумати майбутню гру своїх підопічних - аж до найдрібніших деталей. Бо та недисциплінованість і легковажність, яку "Сіті" продемонстрував у грі проти ЦСКА, ризикує мати продовження у чемпіонаті. Втратити перемогу, ведучи в матчі з аутсайдером 2:0, - це відчутний удар по впевненості і рівновазі. А такий знаний майстер, як Аллардайс, може це використати на користь "Вест Хема".

Щодо "Ліверпуля" - то тут ще складніша ситуація. Наче й програла команда у середу не кому-небудь, а чинному чемпіону Європи. Проте програла за всіма статтями. Не особливо напружуючись, "вершкові" оголили всі головні проблеми команди Роджерса: прохідну оборону, недостатньо переконливий півзахист та імпотентний напад. Без Данні Старріджа нікому нести цей хрест, а дні Балотеллі у "Ліверпулі", схоже, вже полічені. Форвард досі не забив у чемпіонаті жодного м'яча, кредит довіри до нього тане, як березневий сніг. Матч із "Халлом" - новий шанс розпочати історію з чистого аркуша. Благо, тільки початок сезону. Але не віриться, що сьогоднішній "Ліверпуль" здатний повернутися до свого вчорашнього зразка отак вмить і одразу. Хоча "тигрів", скоріш за все, таки обіграють.

"Вест Хем" - "Ман Сіті" 

Попередні матчі: 0:0, 1:2 (Керрол - Агуеро, Туре), 1:3 (Важ Те - Агуеро-2, Сілва), 0:2 (Насрі, Компані)

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Ліверпуль" - "Халл Сіті"

Попередні матчі: 1:3 (Джеррард - Лівермор, Мейлер, Шкртел, автогол), 2:0 (Аггер, Суарес)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

Інші учасники єврокубків від Англії мають значно кращий настрій. Гра "Арсенала" у Брюсселі була близькою до провалу, але сила характеру дозволила вирвати на останніх хвилинах вольову перемогу. Тепер "каноніри" на 95 відсотків вже у плей-офф чемпіонської ліги, тож саме час покращити справи у чемпіонаті. Зі "Сандерлендом", зазвичай, у Венгера проблем немає. Але слід зважати на те, що "чорні коти" у попередньому турі отримали від "Саутгемптона" крупним калібром, тож зараз розлючені і небезпечні.

Щодо "Тоттенхема", то команда якраз здобула першу перемогу в Лізі Європи (розтрощивши грецький "Астерас") і готова провернути таку ж операцію з "Ньюкаслом", що ще залишається слабким, незважаючи на три очки, виборені тиждень тому. Не надто складний поєдинок очікують і підопічні Роберто Мартінеса. "Евертон" доклав чимало зусиль, щоб вивезти стратегічну нічию із Лілля. Але й на "Бернлі" має вистачити ресурсів, позаяк новачки еліти ще досі не перемогли ні разу, а за гру в середньому забивають по 0,5 голу.

"Сандерленд" - "Арсенал"

Попередні матчі: 0:0, 0:1 (Касорла), 1:3 (Гарднер - Жиру, Ремзі-2), 1:4 (Джаккеріні - Жиру-2, Росіцкі, Кошельни)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Тоттенхем" - "Ньюкасл"

Попередні матчі: 1:2 (Дефо - Ба, Бен Арфа), 2:1 (Бейл-2 - Гуффран), 0:1 (Ремі), 4:0 (Адебайор-2, Паулінью, Шадлі)

Прогноз "Футболу 24": 2:0

"Бернлі" - "Евертон"

Прогноз "Футболу 24": 0:2

З-поміж інших матчів щось неймовірно цікаве очікується на "Сент-Мері", де ще не вивітрився дух грандіозного минулотижневого побоїща "Сандерленда". Команда Кумана спробує ще раз перемогти і максимально продовжити своє перебування на верхніх щаблях. Поки що календар милосердний до "святих", досі не підкинувши їм жодного гранда за винятком "Ліверпуля" у першому турі. Тож потрібно цим користатися і обігрувати "Сток". Щоправда, останні чотири побачення цих суперників в рамках чемпіонату неодмінно закінчувалися нічиїми.

"Крістал Пелас" Ніла Уорнока трішки перехвалили - команда вже двічі поспіль поступилася. Виїзд на "Хоторнс" до ВБА теж не обіцяє легкої прогулянки - кілька днів тому тут ледь "відскочив" "Ман Юнайтед". В Уельсі зустрінуться два горя: "Лестер" не знає смаку тріумфу у трьох матчах поспіль, а "Суонсі" - у п'яти. Сили приблизно рівні, а тому не факт, що ці серії перервуться.

Врешті, у понеділок тур закриється захоплюючим протистоянням головного аутсайдера - КПР з "без п'яти хвилин" аутсайдером - "Віллою". Так стрімко, як бірмінгемці, не падає жодна команда ліги. Можливо, на "Лофтус Роуд" команді Ламберта вдасться хоча б розмочити свою безгольову серію, яка сягнула вже чотирьох матчів? Напару з "Бернлі" в "Астон Вілли" - найгірша атака чемпіонату. До слова, за КПР проти своєї колишньої команди зіграє Річард Данн - горезвісний колекціонер автоголів. За "обручів" він забивав вже тоді, коли ще був "вілланом". Це сталося у 2011-му. "Вілла" практично довела матч на "Лофтусі" до перемоги, аж на 90-ій хвилині її підвів Данн. Чи не поверне він тепер боржок Бірмінгему? На місці Реднаппа я б залишив Річарда у запасі :-)

"Саутгемптон" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 3:3 (Ламберт, Родрігес, Вілкінсон, автогол - Джонс, Апсон, Камерон), 1:1 (Ламберт - Крауч), 1:1 (Родрігес - Беговіч), 2:2 (Ламберт, Девіс - Одемвінгі, Крауч)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Вест Бромвіч" - "Крістал Пелас"

Попередні матчі: 2:0 (Берахіно, Макоулі), 1:3 (Біфума - Інс, Ледлі, Шамах)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Суонсі" - "Лестер"

Прогноз "Футболу 24": 2:2

КПР - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 1:1 (Данн, автогол - Беннан), 2:2 (Сіссе, Уорнок - Бент, НЗогбія), 1:1 (Макі - Холмен), 2:3 (Дженас, Таунсенд - Агбонлахор, Вайман, Бентеке)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

Про матч "МЮ" - "Челсі" поговоримо завтра.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter