УКР РУС

Португалія втратила перемогу над Мексикою на Кубку Конфедерацій-2017

18 червня 2017 Читать на русском

У першому турі Кубка Конфедерацій європейці пропустили вирішальний гол у компенсований час (2:2).

Мексиканці краще розпочали матч, тому на стартових хвилинах гра проходила переважно на половині поля Португалії. До середини тайму європейська збірна відвела м'яч подалі та сама почала загрожувати чужим воротам. Роналду зі штрафного перевірив міцність стінки, а з добивання влучив у поперечину. Через хвилину Пепе забив гол, але арбітр скасував його після допомоги відеопомічника – офсайд.

Португальці продовжували йти вперед і незабаром відкрили рахунок. Роналду протягнув м'яч від центра поля в чужі володіння, витримав паузу та викотив ідеальну передачу Куарежмі. Згодом Рікарду отримав ще один ефектний пас від зіркового партнера, але пробив повз ворота. А от представники КОНКАКАФ свій шанс використали. Геррейро грубо помилився, вибиваючи м'яч з власних володінь, після чого Вела ідеально накинув м'яч на голову Хав'єру Ернандесу. Команди пішли на перерву за нічийного рахунку.

Другий тайм Мексика знову почала активно та гостріше атакувала. Загалом гра заспокоїлася, тривалий час взагалі не було гольових моментів. Суперники намагалися вирвати перемогу, однак сильно ризикувати не наважувалися. Лише під завісу матчу португальці створили декілька небезпечних епізодів. Очоа врятував після удару головою від Сілви, але через декілька миттєвостей європейці все ж вийшли вперед.

Передачу Мартінша мексиканська оборона заблокувала, але добивання Соареша вдало підкоректував рикошет. Втім, останнє слово залишилося за Мексикою. Дос Сантос подав кутовий, а Морено встановив підсумковий нічийний рахунок. Команди набрали по 1 пункту та розмістилися у середині турнірної таблиці групи А, де лідером є Росія.

Кубок Конфедерацій. Група А, 1 тур

Португалія – Мексика – 2:2

Голи: Куарежма, 35, Соареш, 86 – Чічаріто, 42, Морено, 90+2