УКР РУС

Ліга націй: Португалія мінімально перемогла Італію

10 вересня 2018 Читать на русском

Матч Ліги націй між збірними Португалії та Італії завершився мінімальною, але заслуженою перемогою португальців.

Перший тайм не вражав великою кількістю моментів, що на фоні досить тихого стадіону Да Луж створювало гнітюче враження. Більш активними були господарі – вони частіше били по воротах та переконливіше виглядали у комбінаційній грі, але дійсно гольових епізодів було небагато. Найближчими до голу португальці були на 27-й хвилині, коли Доннарумма легенько вибив м'яч на ногу Бернарду Сілві, а той з меж штрафного влучив у Романьолі, який стояв на лінії воріт! Від Романьолі м'яч відскочив прямо в руки лежачого на газоні Доннарумми. На 35-й хвилині селесао претендували на пенальті, але фол Крістанте проти Піцці у штрафному арбітр не помітив. Італійці ж, крім кількох неточних або несильних ударів у виконанні Дзадзи, К'єзи та Іммобіле, нічого особливого так і не створили.

У другому таймі португальці швидко дотиснули гостей, забивши вже на 48-й хвилині: Брума відібрав м'яч на чужій половині поля, пройшов по лівому флангу до штрафного та викотив вправо на Андре Сілву, який обіграв захисника та пробив у дальній кут – 1:0. Підопічні Ферненду Сантуша продовжили тиснути й могли подвоїти свою перевагу після класного удару Бернарду Сілви з лінії штрафного у дальню дев'ятку – втім, Доннарумма був не менш класним. На 69-й класно пробивав у правий кут Піцці, однак і тут голкіпер італійців був на висоті. Італійці намагалися відповідати дальніми ударами та фланговими передачами, однак це було занадто банально для оборони. Серія кутових та неточних ударів – от і весь здобуток команди Роберто Манчіні. Найближчими до голу гості були 78-й хвилині, коли Дзадза з подачі К'єзи пробив головою над поперечиною, та на 83-й, коли Кальдара з подачі Жоржінью пробив головою повз дальню штангу.

Зрештою, Португалія здобула мінімальну перемогу над збірною Італії, набравши три очка та одноосібно очоливши групу 3 у Лізі А. Італія з одним залишається на останній позиції, програючи полякам за різницею м'ячів.

Ліга Націй, Ліга А, Група 3

Португалія – Італія – 1:0

Гол: Андре Сілва, 48