УКР РУС

"Португаліссімо!": Реакція ЗМІ на перемогу Португалії на Євро-2016

11 липня 2016 Читать на русском

Європейські ЗМІ по різному відреагували на перемогу Португалія над Францією у фіналі Євро-2016.

"Гордість Португалії! Ми чемпіони Європи" – з таким заголовком вийшлов сьогоднішній випуск видання A Bola. Всі граві збірної Португалії отримали від газети максимальні 10 балів за матч проти Франції.

Виданя O Jogo називає команду Португалії "Вічними" за історичну перемогу на чемпіонаті Європи.

"Португаліссімо!" захоплено сповіщає про перемогу Роналду і компанії на Євро-2016 Corriere dello Sport.

"Португалія – чемпіон! Можливо команда Сантуша і не показала фантастичного футболу, але кого це хвилює, коли збірна вперше в своїй історії завоювала титул чемпіона Європи", – пише AS.

"Матч для Кріштіану Роналду завершися ще у першому таймі. Проте португальці завдяки надійній грі у обороні і божевільному удару Едера у овертаймі змогли перемогти і взяти реванш за прикру поразку від Греції у фіналі домашнього Євро-2004", – пише Marca.

"Попри поразку у Франції є один позитивний висновок: збірна має чудового нападника. Антуан Грізманн став найкращим бомбардиром турніру з 6 голами в активі і отримав "Золоту бутсу". А його 5 забитих м'ячів у матчах на виліт зробили його найкращим бомбардиром у історії плей-офф чемпіонатів Європи", – повідомляє Le Parisien.

Натомість видання L'Équipe набагато песимістичніше дивиться на поразку Франції у фіналі Євро-2016: "Розчарування. Сьогодні Франція прокинулася з відчуттям втраченого шансу. У футболі не завжди перемагає найсильніший. Через 10 років після поразки у фіналі ЧС-2006 Франція знову програла фінал великого турніру. Слабко віриться в те, що команда найближчим часом знову претендуватиме на трофеї".

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях

Коли неможливе є можливим: 5 головних підсумків фіналу Євро-2016