УКР РУС

"Порту" – "Ювентус". Ліга чемпіонів, 1/8 фіналу. Анонс

22 лютого 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, в рамках якого "Ювентус" погостює в "Порту".

"Порту" – "Ювентус"

22 лютого, 21:45. Порту, "Ештадіу ду Драгау"

Головний арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Реалії італійського футболу не дають змоги об’єктивно оцінити силу "Ювентуса", адже в Кальчо "стара синьйора" продовжує з величезним відривом домінувати над іншими командами. У 2017 році туринці виграли 9 матчів у чемпіонаті та кубку, і лише "Фіорентина" зуміла засмутити чемпіонів. Перед поєдинком у Португалії "б’янконері" оформили чергову впевнену перемогу на Апеннінах – у воротах "Палермо" м’яч побував 4 рази.

"Ювентус" видав другу найдовшу серію домашніх перемог в історії топ-5 ліг Європи

Не відчув "Юве" гідного супротиву і на груповому етапі Ліги чемпіонів. Прогнозоване перше місце у квартеті навіть не вимагало вмикатися на повну потужність. "Порту" навряд чи переважає попередніх суперників "Севілью" та "Ліон", однак дистанція лише в два матчі та висока стадія турніру дають португальцям певні шанси.

Також на користь "драконів" зіграють проблеми у центрі "чорно-білого" захисту. К’єлліні через пошкодження перебуває в неоптимальних кондиціях, а Бонуччі вступив у конфлікт з головним тренером. Рівноцінно замінити основних виконавців буде важко, але Бенатія та Ругані здатні не зіпсувати загальної картини.

Козирі "Порту" можна знайти не тільки в проблемах суперника. Колектив Нуну Санту зазнав лише однієї поразки в 22 іграх чемпіонату Португалії, яка датована літом минулого року. "Синьо-білі" у внутрішній першості пропускають в середньому півгола за матч та розташовуються на другому місці у турнірній таблиці.

Взимку атаку команди підсилив якісний форвард з "Вікторії" (Гімараєш) Соареш. Бразилець одразу почав виправдовувати надії: 4 голи в 3 матчах. Такий дебют подарує нападнику місце в стартовому складі на сьогоднішній поєдинок в компанії Сілви та Браїмі. Загалом "Порту" добре укомплектований у всіх лініях та не має жодних проблем зі складом, однак рівень виконавців значно поступається класу "Ювентуса", де погоду роблять зірки Ігуаїн та Дибала.

Окремими рядком слід анонсувати чергове протистояння двох титанів воротарського цеху. Касільяс і Буффон протягом 90 хвилин керуватимуть своїми командами, а після фінального свистка, незважаючи на будь-яку кількість пропущених голів, найкращі стражі воріт своєї епохи вкотре обміняються футболками і подякують один одному за чудову гру.

Слова

Нуну Санту, головний тренер "Порту":

Ми побачимо велику гру між двома з шістнадцяти найкращих команд Європи. "Порту" готовий до боротьби проти фантастичного суперника. Для нас це важливий виклик.

Массіміліано Аллегрі, головний тренер "Ювентуса":

"Ювентус" не є фаворитом Ліги чемпіонів. На нас очікує складне протистояння з "Порту". Це команда з досвідом, яка нещодавно обігрувала "Баварію" та "Челсі", а в цьому сезоні має вражаючу безпрограшну серію.

Орієнтовні склади команд

"Порту": Касільяс – М.Перейра, Феліпе, Маркано, Теллес – Еррера, Д.Перейра, Торрес – Сілва, Соареш, Браїмі.

"Ювентус": Буффон – Ліхтштайнер, Бонуччі, К'єлліні, Сандро – П'яніч, Хедіра – Куадрадо, Дибала, Манджукіч – Ігуаїн.