УКР РУС

"Порту" - "Динамо". Наші оцінки: швидкий Гонсалес та інші "драконоборці"

25 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює дії гравців команди Сергія Реброва в матчі 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

Оцінки: 5 - відмінно, 4 - добре, 3 - задовільно, 2 - погано, 1 - жахливо

Олександр Шовковський - 4

Треба визнати, що складних завдань перед нашим капітаном і ветераном португальці не ставили. А таких помилок, як Касільяс, Олександр не допускав.

Даніло Сільва - 3,5

Був не безгрішний в обороні, а в атаці майже марний. Але, мабуть, саме такою і була установка на гру головного тренера: строго позаду, жодних імпровізацій попереду.

Євген Хачеріді - 5

10 підбирань, 6 виграних верхових дуелей. Впевнена і спокійна гра. І в вряди-годи без жовтої картки. А звідки їй узятися? Жодного фолу за матч - браво, Женя!

Александар Драговіч - 4

Австрієць зіграв менш помітно, ніж український партнер в центрі оборони. А толку з того, що він був найяскравішим гравцем в лондонському матчі з "Челсі" і навіть забив двічі (раз, правда, у свої ж ворота)? Тоді динамівці програли, зараз - виграли.

Віторіну Антунеш - 3,5

У себе на батьківщині Антунеш поводився досить скромно. Уперед майже не ходив, у захисті діяв не без помилок, але з гри не випадав.

Сергій Сидорчук - 4

Сидорчук відіграв у своєму, вже майже звичному, стилі: був малопомітний на полі, але виконав багато чорнової роботи.

Сергій Рибалка - 4

Добився права на виконання 11-метрового буквально на рівному місці (нерівних місць на прекрасному газоні "Драгау" не помічено). Пощастило. Так, фол Імбули був скоріше дурістю, ніж грубістю, але опинитися в потрібний час у потрібному місці - теж майстерність. Рибалка там опинився і майстерність проявив.

Пощастило і вдруге, коли Сергій ледь не зрізав м'яч у свої ворота. Подарував нам емоції Рибалка в цей вечір, чого вже там!..

Андрій Ярмоленко - 4,5

"Порту" досить добре вивчив манеру гри Андрія і не давав йому застосувати свій фірмовий трюк: зміщення праворуч до центру і разючий удар з лівої. Але нинішній Ярмоленко - різносторонній гравець. Він і правою ногою користується не тільки для ходьби. Нею він створив для "Динамо" декілька небезпечних моментів. А лівою впевнено (навіть занадто!) вразив ворота самого Касільяса.

Проявив себе, в першу чергу, як командний гравець, справжній лідер.

Денис Гармаш - 4,5

Його момент у першому таймі був, що називається, 99-відсотковим. Але, як не можна перестрибнути прірву не на 100 відсотків, так і за удар в штангу ніяких додаткових балів не дають. Як не зараховується і спроба забити дворазовому чемпіону Європи та чемпіону світу Ікеру "між" (на початку другого тайму). Денисе, ну не треба було нахабніти!..

Але в цілому - все той же Гармаш, якого ми любимо. Справжній мотор команди.

Дерліс Гонсалес - 4,5

Нахабний, нестандартний, дивовижний! Парагваєць, таке враження, загадка навіть для партнерів. А що вже тоді говорити про суперників? Скільки разів він помилявся (особливо при оборонних діях), скільки разів приймав незрозумілі рішення? Таке ж прийняв і на 64-й хвилині, але незрозумілим воно виявилося і для Касільяса, який точно не очікував удару по воротах із, здавалося б, безперспективної позиції. Гонсалес на "Драгау" не "добував результат за будь-яку ціну", він саме ГРАВ. І це було прекрасно! А з рештою, зокрема, ігровою дисципліною, Ребров розбереться.

 

Жуніор Мораєс - 4

Знову застосовував свої фірмові фінти, прокидаючи м'яч опонентам між ногами. Це у бразильця виходило краще, ніж створювати по-справжньому гострі моменти. Але в напрузі оборону "Порту" тримав. Забив би ще після відскоку м'яча, спрямованого в штангу Гармашем, ціни б йому не було! На ньому найчастіше порушували правила гравці "Порту" - 8 разів.

Вийшли на заміну:

Юнес Беланда - 3

Приймав неправильні рішення. Взяв на себе функцію виконавця стандартних положень, але робив це невдало. Втім, після такої перемоги критикувати сильно не будемо.

Віталій Буяльський та Лукаш Теодорчик на оцінку не награли через невелику кількість часу (9 і 7 хвилин, відповідно), проведеного на полі.

Руслан Меженський