УКР РУС

Порошенко подякував Павелку за квартири для воїнів АТО

15 жовтня 2015 Читать на русском

Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент привітав з Днем захисника України учасників антитерористичної операції.

Глава держави вручив ордери на нове житло родинам загиблих воїнів, а також тих, хто продовжують свій бойовий шлях. "Обов’язок держави – віддати належне нашим мужнім воїнам за їхні героїзм та відвагу", – наголосив Президент.

"Свято це – водночас нове і давнє. Нове, бо юридично запроваджене лише минулого року за моєї ініціативи. А давнє – бо походить із сивої давнини. 14 жовтня, Покрову Пресвятої Богородиці, ще січовики-запорожці зробили своїм військовим святом. І корені його тут, на козацькій січеславській землі! На цій великій ріці, її островах і порогах, скритих нині під водами Дніпра", – сказав Петро Порошенко.

"Якби Путін читав Яворницького, знав би, що за земля Україна і що то за козацький дух, – і нізащо б сюди не сунувся", – додав Президент.

Президент подякував Президенту Федерації футболу України Андрію Павелку, який ініціював та організував придбання і передачу двадцяти квартир, та висловив переконання, що ця ініціатива обов’язково має бути широко підтримана недержавними структурами, громадськими і іншими організаціями, "оскільки державі самотужки вкрай складно вирішувати житлову проблему".

До слова, нещодавно дружина Порошенка подякувала Пірічу за допомогу дітям із зони АТО.