УКР РУС

Попов: Матч з "Шахтарем" за Суперкубок необхідно виграти

28 червня 2011 Читать на русском

Македонський захисник Горан Попов розповів про те, як проходять збори київського "Динамо" в Австрії.

- Футболістам, які виступали у своїх збірних і в зв'язку з цим приїхали на збори пізніше, трохи легше в порівнянні з іншими хлопцями. Кожен день, за винятком ігрових, у нас по два тренування. В цілому збори проходять нормально, але бігові вправи з Вінченцо Пінколіні даються дуже важко - відчувається втома в ногах. Втім, кожен розуміє важливість цього періоду підготовки заради майбутніх перемог, тому до пропонованих навантажень ставимося з розумінням.

- Важко було втягуватися, приєднавшись до команди вже під час зборів?

- Ви знаєте, ні. Після того, як ми виступили у складі своїх збірних, у відпустці займалися за програмою, розробленою Пінколіні. У зв'язку з цим вдалося швидко втягнутися в робочу атмосферу і ніяких проблем вже не відчували.

- Торік в Австрії для тебе були перші збори у складі "Динамо". Що змінилося з того часу?

- Думаю, для всіх футболістів, які переходять з одного клубу в інший, необхідний час на адаптацію. Перейшовши в "Динамо", перші п'ять-шість місяців мені було важко, тому й не міг демонструвати той рівень гри, який можу. Також вплинули і дві травми, отримані за цей період. Зараз все добре і ніяких проблем, слава Богу, не відчуваю. Нам необхідно добре підготуватися, щоб гідно виступити у чемпіонаті і грати в Лізі чемпіонів.

Найголовніше, щоб ці збори обійшлися без травм. Вже через вісім днів у нас розпоченться сезон у матчі з "Шахтарем" за Суперкубок України. Це перша гра, яку необхідно виграти, щоб з гарним настроєм продовжувати боротися в усіх турнірах, де будемо приймати участь.

- У тебе сильний удар з лівої ноги, який ти неодноразово застосовуєш на тренуваннях. Чому не пробиваєш із гри в офіційних матчах?

- У "Динамо" є багато гравців, у яких хороший поставлений удар. Як я вже говорив, кожному футболістові необхідно час для адаптації у новій команді. Це був для мене перший сезон в "Динамо", впродовж якого я виявив свої якості, у тому числі і удар. Думаю, в наступному справи підуть краще (посміхається).