УКР РУС

Помилка, яка може коштувати чемпіонства. "Ліверпуль" - "Челсі" - 0:2. ВІДЕО

27 квітня 2014 Читать на русском

Центральний матч 36-го туру чемпіонату Англії приймав "Енфілд Роуд", який, у випадку сьогоднішньої перемоги, мав би вагомі підстави святкувати перший чемпіонський титул за 24 роки.

"Ліверпуль" випереджав "Ман Сіті" на шість пунктів (у Пеллегріні, щоправда, - гра в запасі), а "Челсі" був останнім вагомим бар'єром на шляху мерсисайдців. В останніх двох турах "червоні" зіграють з "Крістал Пелас", який усе для себе вирішив, а також з "Ньюкаслом", тож там проблем не повинно бути.

Тактика "Челсі" була зрозумілою з першої і до останньої хвилини. "Аристократи" гуртом оборонялися - до певного періоду навіть не мріючи про контраргументи. Перший дзвінок пролунав на 38-ій хвилині, коли "Ліверпуль" втомився від атакувальної рішучості і дозволив пробити Салаху - Фленаган зіграв рукою в межах карного, але рефері не вказав на "позначку". Та через кілька хвилин катастрофічно обрізався Джеррард, подарувавши м'яч Ба, а той реалізував вихід чітко і впевнено.

У другому таймі Роджерс підсилив атаку Старріджем, а згодом випустив ще одного форварда - Аспаса. Результату - нуль. "Аристократи" впевнено витримали шквал атак, кілька разів ефективно зіграв Шварцер, а на останній доданій хвилині підловили господарів на другій обрізці - виймайте ще!

Варто віддати належне Джеррарду, який увесь другий тайм шукав можливість для удару - кілька разів його удари парирував кіпер "Челсі". Проте на фоні нефарту Суареса та інертності Старріджа цих зусиль було замало. Моурінью в боях з першою четвіркою неперевершений - 16 очок з 18 можливих. Тим часом легенди "Ліверпуля" - Каррагер, Раш, Далгліш - просто в шоці. Шлях до чемпіонства знову звернув кудись убік.

"Ліверпуль" - "Челсі" - 0:2

Голи: Ба, 45+2, Вілліан, 90+4

Попередження: Салах, Лампард, Коул, Торрес