УКР РУС

Помічник Боса відверто розповів про причини провалу Борусії Д, який привів до звільнення тренера

1 січня 2018 Читать на русском

Гендрі Крюзен, асистент колишнього головного тренера Борусії Дортмунд Петер Боса, розповів свою правду про перебування в клубі.

53-річний тренер, який співпрацює з Босом вже тривалий період, відповів на закиди щодо їхньої роботи в Дортмунді у розмові з нідерландським виданням Tubantia.

"Не залишилось поганих почуттів, я не бажаю Борусії поразок. Я б хотів залишитись, бо це один із найбільших клубів світу, і це цінний досвід. Коли вони грають вдома, ти думаєш: "Вау, Аякс – великий клуб, а Дортмунд вдвічі більший, тут на футбол ходить 81 тисяча глядачів, а в черзі за сезонним абонементом стоять ще 37 тисяч".

Як Петер Штегер повертає Борусію Д – новий тренер Ярмоленка трохи Клопп і Хайнкес та протилежність Боса

Три позиції, які не відповідали рівню Борусії

Того літа нам дозволили купувати новачків, але ми вирішили спочатку краще познайомитись з наявними гравцями. Адже клуб мав людей, які вигравали Лігу чемпіонів. Зрештою, цей підхід виявився надто консервативним і нам довелось залучати гравців, які мали б відповідати рівню команди. На зимовий період ми готували трансфери двох захисників і одного нападника. Це багато про що говорить.

Поворотний момент, коли почало валитись

Можливо, це звучить дивно, але все почало псуватись, коли травму отримав Лукаш Піщек. Він мотивував своїх партнерів, давав ентузіазм, але вибув через пошкодження.

Потім я очікував більшого від Сократіса Папастатопулоса. Він є віце-капітаном і повинен був проявити риси вожака, натомість залишив нас у підвішеному стані.

Воротар і захисники вимагали більш обережної гри, а півзахисники і нападники добре почувались у нашій атакувальній схемі та хотіли далі так грати.

Команда поділилась на групки

У нас було 27 гравців у команді, і це занадто багато. Ти ставиш на 11 у старті, а решта майже завжди незадоволені. З'явилась фрустрація, команда поділилась на внутрішні групки. Гарні результати можуть багато приховати.

Борусія Д визначилась з планами і суперниками на зимову паузу – Ярмоленко багато не посвяткує

Але, як тільки справи погіршуються, всі мають претензії до тактичної системи та фізичних кондицій гравців. Погана фізична підготовка Борусії – це нонсенс, цифри не брешуть. Порівняно з попереднім сезоном вона виглядала як мінімум не гірше, а то й краще.

Чотири поразки поспіль – це занадто для Борусії Д

Більшість гравців команди все одно хотіли, щоб ми залишились. Та в один момент чаша терпіння переповнилась. На такому рівні ти не можеш дозволити собі програвати 4 матчі поспіль. Після шести матчів без перемог я був практично впевнений у звільненні, але клуб став на наш захист. У клубі також були розчаровані, що у нас не вийшло.

Трансфер Ярмоленка увійшов до списку найкращих моментів Борусії Д 2017 року