УКР РУС

Помер легендарний аргентинський воротар "Тарзан", який першим почав грати у рукавичках

21 березня 2020 Читать на русском

Трагічна новина прийшла з Аргентини – помер переможець Кубка націй 1964 року Амадео Каррісо.

Вчора, 20 березня, на 94-му році життя помер легендарний аргентинський воротар Амадео Каррісо, прозваний "Тарзаном" за безстрашну манеру гри, повідомляє видання El Pais.

Іранський тренер помер від коронавірусу

Амедео до 42-х років (з 1945 по 1968 рр.) захищав кольори Рівер Плейт, з яким п'ять разів ставав чемпіоном Аргентини і переможцем Кубка Лібертадорес у 1966 році. Також він встиг пограти за перуанську Альянсу Ліма і колумбійський Мільйонаріос, з яким став чемпіоном країни у віці 46 років.

У прощальному матчі Каррісо Рівер Плейт зіграв зі збірною світу, ворота якої захищав єдиний серед голкіперів володар "Золотого м'яча" – Лев Яшин. У 1954-1964 роках Амадео був голкіпером збірної Аргентини та став переможцем Кубка націй 1964 року. В Аргентині його день народження – 12 червня – визнали днем ​​воротаря.

До слова, Каррісо першим в Аргентині почав грати в рукавичках. Він чудово діяв на лінії воріт, виходив далеко за межі штрафного майданчика, відбирав м'ячі в підкатах, безстрашно кидався в ноги головою вперед. Амадео любив зіграти на публіку – міг виконати запаморочливий кидок там, де досить було зробити лише пару кроків, або зловити м'яч однією рукою. За сміливі і відчайдушні стрибки він і отримав прізвисько "Тарзан".

Роналдінью – 40: він сидить з наркоторговцями та корумпованими політиками, втративши все