УКР РУС

"Помаранчеві" пережили клінічну смерть. Нідерланди - Мексика - 2:1. ВІДЕО

29 червня 2014 Читать на русском

Збірна Мексики вшосте поспіль не змогла пробитися у чвертьфінал Мундіалю.

Сьогодні "Ель Трі" були, як ніколи близько, щоб довести своїх фанів до екстазу та пройти у наступну стадію турніру, однак святкувати підопічні Еррери почали занадто швидко. Гра на "Кастелані" ще раз довела, що футбол не пробачає миттєвої розслабленості. Мексика, як і Чилі, зі сльозами на очах покидає чемпіонат світу, покидає його, будучи кращим за свого суперника.

Команда Еррери з перших хвилин зустрічі заволоділа ініціативою, раз по раз турбуючи "помаранчів" швидкими проривами по флангах. Особливо старався Лаюн, який декілька разів просто не помічав свого опонента на лівому краю поля. Перший же по-справжньому небезпечний момент виник на 17-й хвилині, коли Еррера метрів з 15-ти пробив поруч зі стійкою воріт Сіллессена. Непогана нагода під завісу першого тайму була і у Дос Сантоса, який не зумів переграти голкіпера ударом з гострого кута. Підопічні ж ван Гаала, які не були схожі самі на себе, до перерви запам'ятались лише пострілом ван Версі у бокову сітку воріт.

А ось у другій половині гри на полі розігралась справжня драма з елементами трилеру. Дос Сантос дуже швидко вивів мексиканців вперед, завдавши невідпорного удару метрів з 25-ти. Після цього Очоа декілька разів демонстрував фантастичну реакцію, парируючи удари де Врея, Снейдера та Роббена.

Здавалось, що вже нічого не може завадити мексиканцям таки подолати прокляття 1/8 фіналу, однак під завісу гри "ель трі" шокував Снейдер, який поцілив у кут воріт з лінії карної зони. А ще через чотири хвилини арбітр призначив пенальті. Роббен, який у цьому матчі часто намагався намалювати "точку", таки домігся свого, перечепившись через ногу Маркеса. Хюнтелар був холоднокровним - Нідерланди пробиваються у чвертьфінал, фактично переживши клінічну смерть.

Нідерланди - Мексика - 2:1

Голи: Снейдер, 88, Хюнтелар, 94 (пенальті) - Дос Сантос, 48