УКР РУС

Полтавець: Якщо "Динамо" надасть Маркевичу такий карт-бланш, як "Металіст", він впорається

18 квітня 2014 Читать на русском

Відомий в минулому півзахисник "Дніпра", "Чорноморця" та ряду інших клубів прокоментував два найрезонансніші поєдинки 19 туру УПЛ, а також обгрунтував позитив від ймовірного призначення Мирона Маркевича в "Динамо".

- Валентине Миколайовичу, після камбеку "Дніпра" в матчі з "Волинню" деякі експерти, а також фігурант скандалу з договірним матчем "Металіста" і "Карпат" Сергій Лащенков висловили припущення, що цей поєдинок - підозрілий. Вам теж так здалося?

- "Дніпро" - претендент на золоті медалі, тож нічого надприродного не відбулося. У першому таймі волиняни забили, напевно, один з найкращих м'ячів всього чемпіонату. "Дніпро", усвідомивши, чим ризикує у випадку втрати очок, увімкнув швидкості, показав свій найкращий футбол - дніпропетровці просто-таки змели суперника. Тож поки шановні експерти не доведуть свою точку зору - не повірю. Розумієте, справа ще й у психології. "Волинь" їхала у Дніпропетровськ приреченою, а коли відкрила рахунок, то на плечі футболістів лягла подвійна відповідальність, з якою вони не впоралися і посипались. Коли аналізують договірні матчі, то кажуть, що там захист розступається перед тими, хто атакує. У матчі "Дніпро" - "Волинь" такого не було.

- "Динамо" поступилося "Шахтарю", після чого Олег Блохін пішов у відставку. Як можете оцінити той період, що він перебував біля тренерського керма клубу?

- Оцінювати буде Ігор Михайлович Суркіс. До речі, хотів би провести паралель між цим матчем і грою "Дніпро" - "Волинь". Перший гол "Шахтаря" у ворота Рибки нагадав другий м'яч дніпрян. То що, "Динамо" зливало?

- Як вам арбітраж у цьому матчі?

- Я не на боці "Динамо", не на боці "Шахтаря". Але, на мій погляд, судді припустилися помилки, коли не зафіксували гру "гірника" рукою у штрафному майданчику П'ятова при рахунку 0:1. Ну й другий м'яч "Шахтаря" можна було не зараховувати - підозра на офсайд.  

- Чи могло б "Динамо" продовжити боротьбу за чемпіонство, якщо б цей матч відбувся тоді, коли йому належало - на початку березня?

- Дивіться: до фінішу - 5 турів, між першим і третім місцем - 7 очок різниці, це, грубо кажучи, дві перемоги. "Ворскла" вже продемонструвала, що "Шахтар" можна обігрувати, "Дніпро" дав майстер-клас, як протистояти на "Донбас-Арені". Так, "Шахтар" вже не гратиме з лідерами, зате, як ми знаємо, "гірники" часто мають клопоти із посередніми командами. Тож всіляке може трапитися. Хоча в "Динамо" вже не віриться.

- Кого тепер Блохіну на заміну? Фігурують прізвища Маркевича, Григорчука, згадували про Рамоса...

- Важко сказати... В команду має прийти харизматична людина. Тут багато легіонерів, які отримують величезні зарплати, але, м'яко кажучи, не відповідають цьому рівневі. До того ж, в "Динамо" на мій погляд не все гаразд із атмосферою. Прийшов минулого року Бенуа Тремулінас, а також свій Євген Макаренко з "Говерли". Євген відчув довіру і витіснив легіонера у запас. Тож який висновок? Потрібно більше довіряти своїм хлопцям. "Динамо" - це бренд, тому всі очікуватимуть від нового тренера блискавичного результату. Відтак, як я вже казав, має прийти людина з харизмою. Але через це нехай болить голова у Суркіса (Сміється).

- Мирон Маркевич відповідає вашим критеріям харизматичного тренера?

- Так. Маркевич - честь йому і хвала за роботу в "Металісті" - зробив Харків навіть не третьою, а другою силою в нашому футболі. Тож якщо "Динамо" надасть Мирону Богдановичу такий карт-бланш, як "Металіст", він впорається. Цей тренер вже довів, що вміє працювати як з українськими футболістами, так і з легіонерами.

Олег Бабій, Футбол 24

Twitter автора - @Gullit_87