УКР РУС

Полтавець: У боротьбі за чемпіонство головним претендентом є "Дніпро"

28 липня 2014 Читать на русском

Екс-футболіст дніпропетровського "Дніпра" та одеського "Чорноморця" Валентин Полтавець поділився із "Футбол 24" враженнями від 1 туру УПЛ.

- Взагалі, добре, що почали сезон, - каже Валентин Миколайович. – Як на мене, футбол – це один із кроків до мирного життя країни. Тому, початок національного чемпіонату є дуже важливим фактом.

- "Олімпік" розгромно програв "Чорноморцю". Дебютант УПЛ є головним претендентом на виліт із еліти?

- Не секрет, що для команд, які підвищуються у класі, першочерговим завданням є збереження прописки. І до 1-го туру було зрозуміло, що "Олімпік" боротиметься за виживання. Стосовно самої гри, то попри поразку 4:0, донеччани справили приємне враження.

- "Металіст" із мінімальною перевагою переміг "Зорю" (2:1). Харків’ян, зважаючи на кадрові проблеми, можна ще називати фаворитом чемпіонату чи радше міцним середняком?

- Якщо проаналізувати втрати наших грандів, то у боротьбі за чемпіонство я би головним претендентом назвав "Дніпро". "Шахтар" втратив легіонерів. Думаю, через місяць вони повернуться. Але який буде мікроклімат в команді… Хоча, останні ігри показали, що у "гірників" усе гаразд. Побачимо, як буде далі. На третьому місці у чемпіонській гонці я би поставив "Динамо", а на четвертому місці – "Металіст".

- Наскільки реально Сергію Реброву із "Динамо" зачепитися за Лігу чемпіонів?

- Я і в минулому сезоні говорив про те, що Сергію Реброву спершу потрібно налагодити мікроклімат в команді, який руйнувався упродовж останніх років. Існує дисбаланс між легіонерами і місцевими футболістами. Знайти золоту середину Реброву буде непросто. У нього в команді є хороші легіонери та хороші українські футболісти. Якщо він знайде баланс між ними, то "Динамо" може поборотися за чемпіонство. Бажаю Сергію успіху. У нього є хороший досвід, він працював в Туреччині, Англії. Можна сказати, що Ребров використовує у роботі передові технології.

- З-поміж команд другого ешелону у кого найкращі шанси пробитися в Лігу Європи?

- Якби у країні був спокій і усі команди грали домашні матчі проводили у своїх містах, то я би поставив на "Зорю". А так, усі ігри проводити на виїзді дуже складно психологічно. Те, що відбулося у Полтаві, накладе свій відбиток на команду. Фінансова ситуація в країні позначилася на добробуті "Чорноморця", футболісти просто розбіглися. Але хтось із цих команд вистрелить. Зумисне не називаю донецький "Металург". По великому рахунку я в нього не вірю. Чому?  Із року в рік вони запрошували легіонерів, мали хороше фінансування. Але найбільшим досягненням було четверте місце. В цьому році "Металург" буде 6-7-м. А ось та трійка – "Зоря", "Ворскла", "Чорноморець" побереться за п’яте місце.  

Розмовляв Гліб Ваколюк