УКР РУС

Польовий гравець "Лудогорця" взяв два пенальті і вивів болгар у групу. Результати плей-офф ЛЧ

28 серпня 2014 Читать на русском

Визначилися ще п'ять щасливчиків, які отримали путівки у груповий раунд ліги чемпіонів.

Вже на стадії плей-офф змушений попрощатися із ЛЧ "Наполі", який хоч і відкрив першим рахунок стараннями Гамшика, проте переваги втримати не зумів. Дубль Адуріця та м'яч Ібай Гомеса виводять басків у груповий етап. До слова, команда з Більбао востаннє грала у найпрестижнішому клубному турінір Старого Світу 16 років тому.

"Арсенал" завдяки дебютному голу Алексіса Санчеса таки зумів подолати турецький бар'єр у вигляді непоступливого "Бешикташа". Відзначимо, що з 75-ї хвилини "каноніри" грали у меншості. Дві жовті картки примудрився отримати Дебюши.

У "Байєра" після виїзної перемоги над "Копенгагеном" (3:2) не виникнуло із данцями проблем і перед рідними уболівальниками. Вже після першого тайму "фармацевти" отримали гандикап у три м'ячі. У підсумку все завершилося погромом (4:0), а дубль на свій рахунок записав Кісслінг.

"Зальцбург" після домашньої звитяги (2:1) без шансів капітулював у Швеції. Дубль Розенберга та диво-гол Ерікссена з-за меж карного майданчика приносять швецькому клубу путівку в основний раунд ЛЧ.

Справжня драма розігралася в Болгарії. "Лудогорець" врятувався на 90-й хвилині та перевів гру в овертайм. Під завісу другого додаткового тайму болгари залишилися в меншості після вилучення голкіпера. І все б нічого, та тільки на цей момент у "Лудогорця" не залишилося замін, а отже ворота команди у серії пенальті повинен був захищати польовий гравець. Відповідальність взяв на себе захисник Моці, який спочатку реалізував свій удар, а згодом двічі парирував постріли з "точки" гравців "Стяуа", принісши своїй команді таку омріяну путівку у груповий турнір.

 

Мальме - Зальцбурґ - 3:0

Голи: Розенберг, 11 (пенальті), 84, Еріксен, 19
 
Лудогорець - Стяуа - 1:0 (пен: 6:5)

Гол: Вандерсон, 90

 
Арсенал - Бешикташ - 1:0
 
Гол: Санчес, 45
 
Байєр - Копенгаген - 4:0

Голи: Сон Мін, 2, Чалханоглу, 7, Кісслінг, 31 (пенальті), 66
 

Атлетік - Наполі - 3:1

Голи: Адуріц, 61, 69, Ібай Гомес, 74 - Гамшик, 47