УКР РУС

Політило: Перед переїздом в Туреччину радився з головним футбольним султаном в цій країні –Селезньовим

4 лютого 2018 Читать на русском

Український хавбек Адана Демірспора Сергій Політило розповів, чому вирішив продовжити кар'єру в цьому клубі.

"Чи радився з кимось перед переїздом в Адана Демірспор? Дзвонив нашому головному футбольному султану в цій країні – Жені Селезньову. Питав у нього про Туреччину, місцеві клуби. Він сказав, що тут цілком професійний підхід до футболу, до легіонерів, тому рекомендував мені не сумніватися і погоджуватися на пропозицію.

Таблиця трансферів УПЛ, зима 2018

В який футбол грає моя команда? Граємо, як мадридський Реал (сміється). Тут, у Туреччині, в оборонний футбол точно не грають. Чемпіонат рівний, і немає такого, як в Україні, коли проти Динамо або Шахтаря 80 відсотків часу всі команди діють від оборони. На кожну атаку суперника команда відповідає своїм випадом. От саме в матчі проти одного з лідерів відбувся мій дебют. Різеспор посідає друге місце, але ми провели хороший поєдинок, гідно виглядали на тлі суперника і єдиний гол пропустили тільки за п'ять хвилин до фінального свистка.

До речі, коли поверталися додому, виліт у нас був з Трабзона. Там в аеропорту випадково зустрівся з Мірчею Луческу, який був на грі Трабзонспора з Фенербахче. Хоча особисто ми не знайомі, але він пам'ятає мене по іграх Шахтаря проти Чорноморця і Дніпра. Поговорили кілька хвилин, згадали наш чемпіонат.

Ціль Адана Демірспора? Набирати очки в кожному матчі. Радий, що мене тут дуже добре прийняли. Колектив теж дуже дружний. Є труднощі з мовою, але кожен день вчу по кілька слів. Контракт у мене на 1,5 року, тож якщо не виженуть (посміхається), буду знати турецьку", – цитує Політила Команда №1.

Після 20-ти турів Адана Демірспор з 21 пунктом займає 16-е місце в першій турецькій лізі.