УКР РУС

Покер Мессі, "Реал" вириває незаслужену перемогу, "Валенсія" сильніша в дербі. ВІДЕО

6 травня 2012 Читать на русском

Пекельний 37-й тур Прімери, коли всі матчі розпочинаються в один час, завершив свою ходу черговим оновленням світового бомбардирського рекорду від Лео Мессі, скандальним кінцем матчу мадридського "Реалу" та ще багато чим.

У Сарагосі свято. Команда, яка ще зовсім недавно безальтернативно бовталась на самому дні таблиці, в яку не вірили майже ніде і ніхто, впритул наблизилась до мрії залишитись у Прімері. Тепер команда Маноло Хіменеса зрівнялась за очками з "Райо", якому поступається лише особистими зустрічами. В останньому турі "Райо" зустрінеться з "Гранадою", яка все ще ризикує вилетіти, а "Сарагоса" поїде в гості до "Хетафе", що вже вирішив турнірні завдання.

До речі, про "Гранаду". Вальяжне ставлення "Реалу", який здобув на тижні чемпіонський титлу, а тут приїхав до якоїсь незрозумілої команди, яку легко вдома розібрав, ледь не призвело до третьої поразки в першості Жозе Моурінью. Не для всіх очевидне пенальті за гру проти Роналду та дикий за своєю безглуздістю і несправедливістю автогол Давіда Кортеса на третій доданій дали, однак, повноцінні 3 очки мадридським, а також шанс набрати неймовірні 100 очок за підсумками сезону (у разі перемоги над "Мальоркою" в останньому турі)

Лише один гол Роналду марніє на фоні досягнення Мессі, який перевалив за 50-тку в одній Прімері завдяки чотирьом влучанням у каталонському дербі, яке стало прощальним у Барселоні для Пепа Гвардіоли. Дубль з пенальті плюс дубль "просто так", понад 70 голів за сезон, відрив від Кріштіану на 5 голів, звання кращого голеадора Європи, майже забезпечений трофей "Золота бутса" і такі теплі післяматчеві обійми з Наставником.

"Атлетіко" завдяки супервольовій перемозі напередодні фіналу Ліги Європи над "Малагою" зберіг шанси на кваліфікацію до Ліги чемпіонів. Щоправда команди розділяють 2 очки, а "Малага" останню гру проводить вдома проти "Спортінга", який майже без шансів залишитись у Прімері на наступний сезон. А ось"матрацникам" доведеться "паритись" з "Вільяреалом" на виїзді, а "субмарина" ще може вилетіти спокійно у разі несприятливого збігу обставин.

Насамкінець про міні-кінець, даруйте за каламбур, казки "Леванте". "Жабенята" тепер ризикують не потрапити навіть до Ліги Європи, а ще вчора мали всі шанси на Лігу чемпіонів. І випередила їх "Мальорка" завдяки перемозі в 37-му турі. В останньому турі, щоправда, календар сприятливіший саме в команди ХІМа, позаяк "Мальорку" чекає святковий, але не налаштований програвати "Реал" на "Бернабеу". Тішить те, що як в боротьбі за 4-те та 6-те, так і за рятівне 18-те місця ще нічого не вирішено, тож в останньому турі будуть дуже гарячі розбірки.

"Сарагоса" - "Расінг" - 2:1 (1:1)

Голи: Поштіга, 14, Лафіта, 78 - Крістіан Фернандес, 12

"Атлетік" - "Хетафе" - 0:0

"Мальорка" - "Леванте" - 1:0 (0:0)

Гол: Піна, 54

"Гранада" - "Реал" - 1:2 - (1:0)

Голи: Хара, 5 - Роналду, 81 (пен.), Кортес, 90+3 (авт.)

Вилучення: Мойсес Хуртадо, Гільєрме Сігейра (обидва "Гранада", після матчу)

"Севілья" - "Райо Вальєкано" - 5:2 (2:1)

Голи: Баба, 31, 46, Кала, 43, Рейєс, 65, Кануте, 81 - Кошта, 37 (пен.),  78

"Барселона" - "Еспаньйол" - 4:0 (1:0)

Голи: Мессі, 12, 64 (пен.), 74, 79 (пен.)

"Спортінг" - "Бетіс" - 2:1 (1:1)

Голи: Сангой, 13 (пен.), 55 - Моліна, 45

"Атлетіко" - "Малага" - 2:1 (0:1)

Голи: Коке, 69, Адріан, 79 - Елізеу, 38

"Валенсія" - "Вільяреал" - 1:0 (0:0)

Гол: Жонас, 90+1

Осасуна" - "Реал Сосьєдад" - 1:0 (1:0)

Гол: Бальде, 14