УКР РУС

Подвиг Хаві і нерви Мессі виводять Реал на вершину. ВІДЕО

23 жовтня 2011 Читать на русском

Ліонель Мессі, Ітурральде Гонсалес, Хаві Варас та Фредерік Кануте розіграли на останніх секундах воістину іспанський спектакль, якого світ давно не бачив.

Якби давали Нобеля за театральну майстерність, у цьому році його б поділили між собою саме ці учасники справжнього Дійства. Завдяки матчу загалом, завдяки такій неймовірній його кінцівці. Немовби в Англії, команди переграли понад 8 хвилин.

У грі загалом переважала одна команда - "Барселона". У "Севільї" було 3 непогані нагоди, але коли згадувати одні лише сейви їхнього кіпера Хаві Вараса, то якось сором'язливо виносиш за лапки ті можливості гостей. Хаві став героєм Мадриду! Хто міг би подумати. Звісно, Хаві - не барселонський, а зовсім навіть севільський - Варас. Безліч відбитих ударів впритул, з кількох метрів. Повний відчай, який все більше з кожною пройденою хвилиною захоплював у свої задушливі обійми атакувальних гравців "Барси" і особисто Гвардіолу, в очах якого був подив, потім злість, а нарешті, повне нерозуміння того, що відбувається.

Хаві Варас тягнув усе. Герой, Супермен, Геракл - будь-якого слова буде замало, щоб описати його творіння. Цього вечора він був не багато, не мало - Генієм. Якого не змогли розкусити вишукані розбишаки, спеціалісти з розривання чужої оборони та заколочування голів. Як тільки не намагалися.

Він, цей немислимий Голкіпер, відбив і пенальті від самого двічі володаря Золотого м'яча Лео Мессі. На 95-й хвилині матчу. А перед тим Ітурральде Гонсалес, арбітр зустрічі, нагородив Кануте, який вийшов на заміну, жовтою за те, що той відкотив кулястого п'ятою перед самим носом у Мессі. Емоційний драйв наростав. І за кадром виникла суперечка між Сеском, якому, мабуть, не сподобалась поведінка нападника гостей. Фредерік вирішив, що відповівши і залишивши команду в меншості, він ще більше пограє на нервах у маленького чарівника Лео. І той у підсумку таки схибив.

Суддя встиг нагородити "севільяно" ще однією червоною карткою. І дозволив командам переграти 4 хвилин понад додані чотири. А на останніх секундах Хаві Варас відбив ще один не то удар, не то простріл. М'яч, здавалось, затріпотів у сітці. Та насправді то був лише обман зору. Мимо. "Реал" очолює турнірну таблицю принаймні до гри "Леванте", єдиного, хто здатен посунути "вершкових" з вершини за підсумками туру.

"Барселона" - "Севілья" - 0:0

Нереалізований пенальті: 90+5, Мессі