УКР РУС

"Подивіться, які країни визнали Крим нашим", – Уткін заспокоїв росіян, які переймаються формою збірної України

7 червня 2021 Читать на русском

Російський коментатор Василь Уткін не розуміє "підгоряння" у своїх співвітчизників через карту України на формі нашої національної команди.

"Я ось чого не розумію. Чому повинен виникнути міжнародний скандал через форму збірної України? Подивіться, які країни офіційно визнали Крим російським. Там немає жодної країни-учасниці чемпіонату Європи.

Євро-2020: у Росії обурені новою формою збірної України і закликають УЄФА заборонити її використання

Власного погляду на державні кордони ні в УЄФА, ні у ФІФА зроду не було. І це принцип (в ньому якраз частково і полягає так званий "спорт поза політикою"): ці організації відзеркалюють точку зору на це ООН. ООН визнає Україну в тих межах, які зараз нанесені на форму збірної цієї країни. Так що я абсолютно не бачу тут підстав для міжнародного скандалу.

Мені особисто надзвичайно все одно, що нанесено на форму будь-якої збірної, крім російської. На якій, нагадаю, спочатку – на офіційній презентації – прапор Росії на рукаві був зображений в перевернутому вигляді. Вважаю, до презентації цю форму бачили всі офіційні особи і цього не помітили. Або не зрозуміли, що не так.

Ось це було принизливо. А як одягнена збірна України, мені по фігу", – написав Уткін у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, напередодні відбулась презентація нового екіпірування "синьо-жовтих", що спровокувало лавину критики зі сторони Росії, зокрема, через написи "Слава Україні!" та "Героям слава", а також контури кордонів України з Кримом, Донецькою та Луганською областями. На думку представників країни-агресора, наша форма "висловлює політичну позицію".

Голодуючі Поволжя-6: список українців, які виступають у чемпіонаті Росії – різкий наплив заробітчан, черга за паспортами