УКР РУС

Поділу на групи не буде: в УПЛ розповіли про нюанси проведення нової кампанії

21 червня 2022 Читать на русском

Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий спростував інформацію журналіста Андрія Сеньківа, що УПЛ буде поділена на дві групи. Одна – з учасниками єврокубків мала б грати на Заході України, а інша – в Києві.

"Ця інформація не відповідає дійсності. На цей момент остаточного рішення ще нема. Була робоча група з клубами, розглядали кілька форматів проведення змагань. Клуби підтримують класичний формат у два кола з територіальним розміщенням команд, з урахуванням чого має відбутись і жеребкування календаря.

Формат УПЛ зазнає змін: клуби поділять на 2 групи за регіональними та єврокубковими ознаками, – журналіст

Але поділ на групи клуби не підтримали. Він є умовним – за місцем дислокації команди, щоб зменшити відстані на переїзди. Умовно, клуби, які базуватимуться в Києві або проводитимуть тут матчі, на першому етапі будуть грати між собою. Але це не поділ на групи, а за місцем дислокації команди.

За моєю інформацією, Динамо розглядає варіант проведення своїх матчів у Києві. Знову ж таки, остаточного рішення ще нема, воно буде найближчим часом: коли ми будемо точно розуміти локації, де можна грати. Чекаємо на цю інформацію від відповідних структур. А потім все має затвердити виконавчий комітет УАФ. Лише тоді це рішення буде остаточним.

Затримка в озвученні фінального рішення через узгодження з відповідальними органами, зокрема з Міноборони? Так. У нас формально вже є узгоджений календар і формат проведення. Чекаємо на ці бюрократичні моменти. Тому завчасно про це говорити. Але до кінця місяця все має бути зрозуміло. Ми та УАФ робимо усе можливе, щоб це прискорити", – цитує Дикого Tribuna.

Зауважимо, базовою датою старту нового сезону Прем'єр-ліги є 20 серпня. Минула кампанія була достроково завершена через повномасштабне вторгнення Росії.

Росія напала на Україну: Шахтар продав Нереса, аукціон Маліновського, Польща викинула збірника, який обрав Москву (LIVE)