УКР РУС

Подарунок для капітана "Шахтаря". "Реал", ПСЖ, "Мальме". Перше знайомство з суперниками в ЛЧ

28 серпня 2015 Читать на русском

Донецький клуб у груповому етапі Ліги чемпіонів зустрінеться з клубами з Іспанії, Франції та Швеції.

Як не парадоксально, але ні з одним з майбутніх суперників по групі донецький "Шахтар" досі не перетинався. Даріо Срна дванадцять років мріяв про зустріч з "Реалом" і таки дочекався. Поїздка в Скандинавію, в гості до "Мальме", для всіх, крім Тайсона, обіцяє бути захоплюючою - донеччани відвідають батьківщину Златана Ібрагімовіча. Ну а ПСЖ, мабуть, найбільш ласий суперник для бразильського легіону "Шахтаря".

"Реал" (Мадрид, Іспанія)

У Лізі чемпіонів: напряму як віце-чемпіон Іспанії

До цього року які тільки іспанські команди не випадали "Шахтарю", але тільки не мадридський "Реал". Грали неодноразово не лише з "Барселоною" (вперше ще в далекому 1979 році), але і з "Севільєю", "Валенсією", "Атлетиком" з Більбао, "Реал Сосьєдадом" і навіть "Сельтою". Нікого не забули?

І ось нарешті мрія, принаймні, Даріо Срни збулася. Здається, Даріо пограв на всіх стадіонах, крім "Сантьяго Бернабеу". Цікаво, що капітан "Шахтаря" жеребкування дивився в компанії з Манджукічем - обговорювали по телефону, зрозуміло. То, може, Срна все-таки більше хотів отримати в суперники "Ювентус"?

Але в кожному разі зустріч з хорватами Лукою Модрічем і Матео Ковачічем для Даріо приємна. Про "Реал" Срна мріяв, але на відміну від земляків, Срна швидше міг зробити кар'єру в "Мілані", куди його в юності запрошував Франко Барезі. До "Шахтаря", зрозуміло. Але тоді у Срни ще не було агента...

Не лише Срна зустрінеться зі своїми земляками, а й ціла компанія бразильців. Легіон "Реала" цього літа поповнився Даніло з "Порту", ​​проти якого в минулому сезоні бразильці "Шахтаря" вже мали честь зіграти. Цікаво, що в "Шахтарі" дев`ять бразильців, але ніхто з Даніло в Бразилії не перетинався - правий захисник "Реала" в Бразилії захищав кольори "Атлетіко Мінейро" і "Сантоса". Втім, як і з Марсело теж, але той вже давно з Бразилії поїхав.

А ось хто точно повинен  бути добре знайомий, так це Каземіро з Марлосом - вони разом "Сан-Паулу" піднімали. Ось тільки питання: чи не сплавить "Реал" Каземіро абикуди до завершення трансферного вікна?

 

ПСЖ (Париж, Франція)

У Лізі чемпіонів: напряму як чемпіон Франції

Ще більш бразильська команда, ніж "Реал". Ось вже з ким більшість бразілейруш "Шахтаря" хотіли б зустрітися напевно. Тільки афіша змушує лупити їх в барабани: бразильська атака "Шахтаря" проти бразильського захисту ПСЖ. Хороші оглядини для Алекса Тейшейри і, чим дідько не жартує, для Тайсона з Марлосом. Дунга просто зобов'язаний подивитися ці ігри, одночасно на полі буде знаходитися чи не половина бразильців.

Не забуваймо, що у ПСЖ, крім захисників Давіда Луіса, Тіаго Сілви, Максвелла і Маркіньоса, є атакуючий гравець Лукас Моура. Між іншим, товариш Марлоса і Каземіро. Вони втрьох виконували соло в "Сан-Паулу".

 

Добре знають один одного і Маркіньос з Дентінью. Нападник "Шахтаря" шліфував свої бомбардирські навички в "Корінтіансі" саме на Маркіньосі. Хоча скоріше навпаки - Маркіньос вчився у Дентінью. "Ден" все-таки кращий бомбардир "Корінтіанса" 21 століття. Не віриться, так? Ну так і Бернард чого тільки не виробляв на бразильській землі, а в "Шахтарі" за два роки в основу не пробився.

Загалом, очікуємо карнавалу або фестивалю під сервежу ду Бразил.

До речі, як і у випадку з іспанцями, "Шахтар" пограв з багатьма французькими командами - "Монако", "Марселем", "Ліллем", "Тулузоюі", "Нансі", але не  ПСЖ.

"Мальме" (Швеція)

У Лізі чемпіонів: як чемпіон Швеції - 3-й кваліфікаційний раунд, "Зальцбург" (0:2, 3:0), раунд плей-офф, "Селтік" (2:3, 2:0)

 

Ось вам і причина, по якій Златан Ібрагімовіч повинен хоча б до зими залишитися в ПСЖ. Коли ще він одержить можливість зіграти проти команди, що виховала його , в рідному місті, та ще й в Лізі чемпіонів? Мало віриться, що закінчувати Златан буде в "Мальме". Скоріше - в Катарі якомусь або США.

Дещо про "Мальме" зможе розповісти і Тайсон. Ця команда йому як нікому іншому добре знайома. У складі "Металіста" Тайсон відвідував Швецію і робив це дуже успішно. Харків'яни не зазнали проблем зі шведами, перемігши двічі - 4:1 і 3:1. Шведи добре пам'ятають Тайсона, він їм забив двічі. У харківському матчі.

Зі шведами у наших команд взагалі все йде непогано. Не так давно "Дніпро" розібрав на запчастини АІК. Тепер справа за "Шахтарем"?

Валерій Пригорницький