УКР РУС

Почеттіно: Відеоповтори вб'ють футбол

7 лютого 2018 Читать на русском

Наставник Тоттенхема Маурісіо Почеттіно незадоволений тим, що відеоповтори концентрують увагу на симуляції, яку він вважає однією з футбольних хитрощів.

Головний тренер Тоттенхема Маурісіо Почеттіно незадоволений, що відеоповтори концентрують увагу на симуляціях футболістів, а також проти дискваліфікації футболістів за симуляцію, повідомляє The Independent.

"Після матчів моя дружина дає мені багато порад та критикує". Маурісіо Почеттіно – про сім'ю та футбол

"Деле Аллі отримав жовту картку за свою симуляцію. Таке буває. Суддя мав рацію. Багато що може статися по ходу будь-якого матчу. У Деле є багато позитивних сторін. Звичайно, він не ідеальний – ніхто не ідеальний. Звичайно, він розумний хлопчик, діє трохи брудно. Я більше турбуюся про те, що ми можемо змінити суть гри.

Ми намагаємося впихнути пристрасний спорт, за яким люди стежать по всьому світу, в дуже жорсткі рамки – завдяки відеоповторам, завдяки увазі до таких дрібниць, як симуляція. 20-30 років тому ми тільки вітали футболістів, якщо їм вдавалося перехитрити суддів симуляцією. Такий футбол я полюбив, коли був дитиною. Так, це було в Аргентині, але хіба в Англії не так? Ви думаєте, що тут все чесно і ідеально?

Я боюся, що відеоповторами і увагою до цих дрібниць ми вб'ємо гру. Якщо ти "пірнаєш", а рефері це побачив, він тебе карає. Абсолютно заслужено. Але не треба божеволіти", – сказав Почеттіно.

Нагадаємо, у матчі Ліверпуль – Тоттенхем, який закінчився з рахунком 2:2, арбітр призначив два суперечливих пенальті у ворота "мерсисайдців". Згодом ЗМІ опублікували розмову арбітра з його асистентом щодо скандального пенальті.