УКР РУС

"Почав кричати на Барселону, Гвардіолу, на всіх": Луческу пригадав свої конфлікти з Пепом

26 травня 2021 Читать на русском

Наставник Динамо Мірча Луческу розповів, як під час роботи з Шахтарем його двічі образив Хосеп Гвардіола.

"Я двічі ображався на Гвардіолу. У тому матчі, коли ми вигравали 1:0 на 86-й або 87-й хвилині (матч з Барселоною у 2008 році – ред.) і вибили м'яч за лінію. Нам повинні були його повернути відповідно до фейр-плей. Наші гравці чекали, що м'яч повернуть. В результаті Пятов припустився помилки і Мессі забив.

Караваєв: Три трофеї у першій рік роботи Луческу – це потужно

Мене образило, що команда такого рівня так поводиться. Я розумію, що Гвардіола був молодим, хотів виграти. Після матчу я не стримався, почав кричати на Барселону, Гвардіолу, на всіх.

Вдруге я образився на нього в матчі з Баварією. Після 0:0 у Львові був матч-відповідь в Мюнхені (матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів у 2015 році – ред.). На старті у нас вилучили Кучера і призначили пенальті. Я побачив як Гвардіола стрибає від радості. Ми програли 0:7, а Гвардіола продовжував стрибати від радості після 5-го і 6-го голів. Має ж бути повага", – сказав Мірча Луческу в інтерв'ю програмі ПроФутбол.

Нагадаємо, у своєму дебютному сезоні біля керма Динамо румунський фахівець оформив "золотий требл", тріумфувавши в УПЛ, Кубку та Суперкубку України.

Луческу був крутим вінгером: забив 100 голів, протистояв Пеле і вижив під час Карпатського землетрусу