УКР РУС

По Селезньову запрошення було, але попереднє, - Гливинський

18 березня 2016 Читать на русском

Прес-аташе національної збірної України Олександр Гливинський прокоментував для "Футбол 24" інформацію про виклик Євгена Селезньова на збір до лав національної команди.

"Є регламент УЄФА, що за 14 днів до того, як має починатися збір, потрібно надсилати в іноземні чемпіонати виклики, і взагалі, в усі чемпіонати. І для того, щоб потім не було нюансів, чому футболіст є в розширеному списку кандидатів, особливо, за кордон, надсилаються такі запрошення-виклики. А вже потім, коли тренерський штаб приймає остаточне рішення, то буває, що такі виклики скасовуються.

Така ситуація була і з Селезньовим. Він був у розширеному списку, але на даний збір тренерський штаб вирішив його не запрошувати, тому що, в принципі, його можливості відомі, він залишається в обоймі, на видноті. Те, що був факс - то він був, скажімо так, попереднім. Він був викликом, але це зроблено було для того, що ми завжди відправляємо за кордон, тим гравцям, які в розширеному списку. Було запрошення попереднє", - сказав Гливинський.

Фоменко розповів, коли пояснить невиклик у збірну України гравців з чемпіонату Росії

Нагадаємо, 17 березня головний тренер збірної України Михайло Фоменко оголосив список із 25 гравців, викликаних для підготовки та участі у контрольних матчах "синьо-жовтих" проти Кіпру та Уельсу. До кінцевого списку не ввійшли українські гравці, які виступають в чемпіонаті Росії. Серед них опинився і форвард "Кубані" Євген Селезньов. А спортивний директор російського клубу опублікував в мережі факс із запрошенням Селезньова до збірної.

Селезньов прокоментував відсутність виклику в збірну України