УКР РУС

По одежі стрічають... Всі форми національних збірних на Євро-2016

25 березня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" представляє підбірку ігрового екіпірування національних команд, яку вже цього літа можна буде побачити на фінальній частині Євро-2016 у Франції.

Група А

Франція

Господарка фінальної частини Євро-2016 Франція просто не могла підготувати до домашнього турніру посередню форму. Комплект французької команди виконаний в елегантному стилі від Nike, без зайвої мішури і зі смаком.

Домашня форма виконана в більш світлих тонах синього кольору, на відміну від попередніх років. Виїзний комплект має виразні риси прапора Франції.

Румунія

Нова форма Румунії від Joma поєднує в собі традиційний основний колір - жовтий з червоними елементами на рукаві і збоку футболки. Домашня та виїзна форма не мають разючих відмінностей в дизайні - лише кольори змінюються між собою (жовтий - вдома, червоний - виїзд).

Албанія

Три комплекти форми (червоний - домашній) Албанії на Євро-2016 базуються на одному шаблоні, албанський герб надихнув фірму Macron на використання його в дизайні. Цікаво, що футболки поставляються з нетиповим "Корейським коміром", як називає його Macron.

Швейцарія

Нова форма Швейцарії від Puma поєднує в собі традиційний червоний і білий колір національної команди. Виїзний комплект має інший дизайн із застосуванням основного білого кольору і хреста з національного герба країни посередині.

Група B

Англія

Нова форма Англії від Nike поєднує в собі основний колір - білий зі світло-сірими і синіми королівськими елементами і вперше йде в комплекті з червоними гетрами. Виїзна футболка червоно-біла з синіми деталями, червоними шортами і блакитними гетрами.

І в повний зріст.

Росія

Росія традиційно використовувала властиві для своєї форми кольори і керувалася принципом "гербів забагато не буває", тому, що цей елемент найсильніше впадає в очі на екіпіровці.

Уельс

Уельс не став вдаватися у творчі пошуки, представивши класичний комплект домашньої форми червоного кольору і виїзний з сірими і чорними вертикальними смугами.

Словаччина

У традиційних кольорах Словаччина представила свою нову форму від Puma.

Група C

Німеччина

Бундестім не відходить від білого кольору домашнього варіанту форми, зате у виїзному німці вирішили урізноманітнити і підібрали комплект, якщо можна так сказати, в кольорах стилю "мілітарі", з класичними смугами Adidas уздовж боків.

Україна

Форма національної збірної України від Adidas стала приводом для безлічі обговорень громадськістю. Хтось вважає її надто лимонною, хтось недостатньо оригінальною. Думок багато, але головним залишається одне - форму можна не любити, а ось збірну любити зобов'язаний.

Презентація нової форми збірної України. Фотогалерея

Польща

Наші сусіди по кордону і по групі на Євро взяли за основу класику. Білий і червоний - нічого зайвого.

Північна Ірландія

Північна Ірландія фізично досить потужна команда, відповідно і форму підібрали в найкращих традиціях спортивних костюмів Adidas.

Група D

Іспанія

Для іспанців Adidas розробив цілком звичний домашній комплект, а ось у виїзному можна помітити, що дизайнерам захотілося внести свіжий погляд в футбольну екіпіровку національної команди.

Чехія

Чехи використовували при розробці форми національні кольори. І комплекти від Puma вийшли досить елегантними.

Туреччина

Nike розробив оригінальний дизайн для турків, поставивши на противагу агресивному домашньому комплекту досить легкий і повітряний виїзний.

Хорватія

Нічого радикально нового Nike для хорватів не створив. Візитна картка збірної - кубики в кольорах національного герба плюс виїзний комплект синього кольору.

Група Е

Бельгія

Бельгійці відштовхувалися від кольорів національного прапора. Домашній комплект розроблений в кольоровій гамі національної символіки, а виїзний має розміщений прапор Бельгії спереду на футболці на тлі ніжно-блакитного кольору.

Італія

Італійці не аматори радикальних експериментів з формою. Puma внесла невеликі зміни в класичний образ італійської збірної, погравши з відтінками і деталями.

Ірландія

Ірландці з трепетом ставляться до національних кольорів і уявити футболку збірної якогось іншого кольору, ніж зелений, важко.

Швеція

Шведи вірні кольорам, які і для українців є рідними. Тільки у виїзному варіанті Швеція отримала варіант з темно-синіми і сірими відтінками.

Група F

Португалія

Національна збірна Португалії не стала вигадувати. Все той же знайомий відтінок домашньої форми.

Ісландія

За основу Ісландія взяла національні кольори прапора, а лінії, що йдуть через всю футболку вниз, перегукуються з національним прапором країни.

Австрія

Форма австрійців має якусь схожість зі швейцарською, не дарма ці країни проводили спільне Євро-2008.

Угорщина

Угорщина обрала стриманий варіант екіпіровки, національні відтінки, класичні елементи.

Олександр Москаленко, Футбол 24

Футболка збірної України за 1890 гривень. Що можна купити за ці гроші (Інфографіка)