УКР РУС

По два вилучення і пенальті - перша в історії бронза киян. "Таврія" - "Динамо" - 3:2. ВІДЕО

19 травня 2013 Читать на русском

Дві червоні картки та два пенальті у ворота команди Олега Блохіна обумовили поразку 13-разового чемпіона України. Це перший випадок, коли "Динамо" фінішувало на третьому місці в першості Незалежної.

Для того, щоб зберегти шанси випередити у підсумку команду Маркевича і потрапити в ЛЧ “Динамо” потрібно лише перемагати. Перемагати, здавалося б, втомлену різноманітними проблемами “Таврію”, можна без проблем.

Тільки от тренує сімферопольців Олег Лужний, якому свого часу не вдалося закріпитися на тренерському містку київського гранда, тож він налаштовував свою теперішню команду лише на максимальний результат. І це сповна вдалось.

Для початку зупинимось на кількох важливих для результату рішеннях бригади арбітрів на чолі з Віталієм Годуляном. Отож, перший гол киян - Михалик відчутно штовхає у спину гравця господарів - це однозначно пенальті.

Прем'єрне у звітній зустрічі вилучення киян. По-перше, вилучення за фол останньої надії. Збоку набігали двоє "динамівців", відтак Буссаїді мав шанс наштовхнутися на їх опір після того, як проскочив Коваля.

Другий момент - а чи був фол з боку Максима? Нога виставлена, на неї натикається Аніс Буссаїді і картинно завалюється на газон. Але - арбітри, які не проти розмовляти з журналістами і допомагати нам розбиратися у таких епізодах, неодноразово наголошують: якщо гравець перед контактом з ногою суперника свідомо підкошує свої ноги, варто дати жовту за симуляцію, а не пенальті ще й з вилученням.

Друге вилучення киян, коли уже все зрозуміло. Тут можна погодитись з Годуляном: Сидорчук, розпускаючи руки проти опонента, заслужив за неспортивну поведінку другого попередження. Але є ще один момент: за 5 хвилин до кінця гри Любічіч кидається двома ногами ззаду в Ярмоленка - після таких фолів деякі гравці вибувають на дуже тривалий термін. На щастя, Андрієві вдалось уникнути важкої травми, а суддя обмежився попередженням. Справедливо? Не нам давати однозначну відповідь, але питання, і то дуже великі залишаються.

А тепер про інше. "Динамо" гру провалило! Однозначно. Більше того, не факт, якщо б не було вилучень і пенальті, то ми б обов'язково стали свідками перемоги гостей зі столиці. Ой, не факт. І сам головний тренер бронзових призерів Олег Блохін визнав: йому соромно за таку команду і таку її гру, не ставши особливо акцентувати на діях рефері.

"Таврію" ж треба похвалити: якби таку ефектну і ефективну гру кримчани показували протягом усього сезону, місце у Лізі Європи було б у їх кишені. Назаренко в атаці двічі влучав у каркас воріт, Шиндер у першому таймі, Гаджиєв після його травми розривали фланги захисту "Динамо". У киян лише Ярмоленко, Ідейє, Михалик та Велозу бились до останнього, але й вони припускались чимало браку.

13 разів ставали чемпіонами України, 8 - срібними призерами. Настав час бронзи. Перший такий випадок з "Динамо" трапився у сезоні великих надій і дорогих трансферів - 2012/13 рр.

Тарас Котів, Футбол24

Про усі деталі гри у Сімферополі Ви можете дізнатися з текстової онлайн-трансляції “Таврія” - “Динамо”.

“Таврія” - “Динамо” - 3:2 (1:1)

(СКЛАДИ)

Голи: Назаренко, 4 (пен.), Гаджиєв, 51 (пен.), Не, 68 - Ідейє, 27, Ярмоленко, 76

Вилучення: Коваль, 50, Сидорчук, 90+5 - нема