УКР РУС

Плей-офф по-українськи. Анонс матчів 1/4 Кубка України

4 березня 2015 Читать на русском

Сьогодні, 4 березня, будуть зіграні перші матчі 1/4 фіналу розіграшу Кубку України.

"Ворскла" - "Олімпік"

15:00. Полтава, стадіон "Ворскла" ім. Олексія Бутовського. Телетрансляція на телеканалі "Футбол2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол24"

Обидві команди почали футбольну весну УПЛ з прикрих поразок, пропустивши купу голів. "Ворскла" отримала три м'ячі без відповіді від "Шахтаря", а "олімпійці" без шансів програли поєдинок "Зорі" - 1:5.

Отже, два чвертьфіналісти будуть прагнути реабілітуватись за кепський старт другої частини сезону. "Олімпік" - новачок у кубкових баталіях, а "Ворскла" небезуспішно щороку бореться за Кубок. Тому певна перевага, принаймні в досвіді, на боці полтавців. Хоча донеччани вже довели, що можуть здивувати у кожному матчі.

Єдиний матч між собою суперники провели у грудні у чемпіонаті України. Тоді за рівної гри поєдинок завершився нічиєю - 1:1.

"Зоря" - "Динамо"

17:00. Запоріжжя, стадіон "Славутич-Арена". Телетрансляція на телеканалі "Футбол2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол24"

Луганцям належить складне випробування учасником 1/8 ЛЄ київським "Динамо", яке навесні демонструє змістовний футбол на високих швидкостях. Втім, команда Вернидуба впевнено протистояла киянам у чемпіонаті восени, награвши на нічию - 2:2. Помітно додали головні дійові особи луганців у центрі поля Максим Малишев та Руслан Маліновський, які проходили бразильський збір у складі "Шахтаря". І загалом підопічні Вернидуба продемонстрували швидкий, розумний футбол у грі з "Олімпіком". Тому списувати "Зорю" з рахунків зарано.

Про киян навесні вже багато сказано. Хотілося б ще раз віддати належне Сергію Реброву, який не боїться довіряти молоді у найвідповідальніший момент. Не виключено, що молодих виконавців ми побачимо і в матчі проти "Зорі".

Визначити явного фаворита матчу нелегко. Адже для "Зорі" перемога у кубкових перегонах - це шлях у єврокубки і вона однозначно нав'яже серйозну боротьбу киянам. Можливо і самі кияни задовольняться нічиєю, а всі питання знімуть на домашньому "Олімпійському" у матчі-відповіді.

"Металіст" - "Шахтар"

19:00. Львів, стадіон "Арена Львів". Телетрансляція на телеканалі "Футбол1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол24"

Харківський клуб, втративши перевагу домашнього поля, проведе свій поєдинок проти "Шахтаря" на вже практично рідному для "гірників" газоні.

Осінній матч між командами завершився мінімальною перемогою донеччан. Проте варто не забувати, що тоді "гірникам" протистояв зовсім інший "Металіст". Втративши усю основу, клуб заявив, по суті, нову команду в останні дні трансферного вікна. Про гру команди, яка взагалі не зіграна і знаходиться у не найкращому психологічному стані, важко щось сказати. Навряд підопічні Рахаєва стануть великою проблемою для донеччан. Але боротьбу, принаймні силову, мають нав'язати точно.

Що придумає Луческу на матч проти "Металіста" - загадка. В першу чергу викликає запитання стартовий склад. Румун може дати перепочинок основним виконавцям і дати шанс проявити себе тим же Нему, Марлосу, Коваленку, Гладкому. З іншого боку можливо "гірники" мають на меті зняти всі питання в цьому протистоянні в першому матчі і забезпечити собі прохід до наступної стадії з мінімальною витратою сил. В такому випадку ми побачимо основний склад, який ще в першому таймі кинеться бомбардувати ворота суперника і забивати 2-3 м'ячі, аби в другому таймі грати у контроль м'яча і спокійно чекати фінального свистка.

Нагадаємо, поєдинок "Чорноморця" та "Дніпра" перенесено на більш пізній термін.

Марк Копич, Футбол24