УКР РУС

Плей-офф ЛЧ: "Арсенал" розбив "Фенер", ПАОК вириває нічию з "Шальке". ВІДЕО

22 серпня 2013 Читать на русском

На шляху до групового етапу Ліги чемпіонів ще 10 команд сьогодні провели між собою першу дуель. Як і вчора, команди наколотили 15 голів, а інтрига залишилась, по суті, лише у двох парах.

Найцікавішою, на наш погляд, була зустріч у Стамбулі, де лондонський "Арсенал" без обіцяних потужних трансферів, зате з травмованими гравцями прагнув вивезти позитивний результат із турецького пекла.

Інший цікавий матч у Гельзенкірхені. З гірким українським осадом, адже замість ПАОКа грати проти "Шальке" заслужив "Металіст". Ці матчі об'єднані чинником  договірних матчів. Харківський клуб вже виключили з євротурнірів на сезон, а турки чекають на рішення суду в Лозанні (28-го серпня). Вочевидь, на "Фенер" це суттєво вплинуло, позаяк у другому таймі команда просто розвалилась - і це на домашній арені!

ПАОК зумів відігратися на виїзді проти "Шальке". Це ще раніше міг робити екс-форвард львівських "Карпат" Лукас Перес, але не влучив у порожні ворота. Не біда - підстрахував інший новачок греків - Мірослав Штох. Словак полюбляє красиві голи, цього разу він знову відзначився із позитивного боку. 1:1 - цілком закономірний результат, який змушує лише з гіркотою уявляти, як би виглядав у Гельзенкірхені харківський "Металіст".

В інших трьох битвах грали чемпіони своїх країн. Тут відзначаємо протистояння "Стяуа" та "Легії", в якому варшавський клуб намагається повернути ЛЧ до Польщі. Румуни у минулому сезоні Ліги Європи досягли 1/8 фіналу. Вони ж є більш досвідченими єврокубковими бійцями, але варшавський клуб, що в останні роки відвоював лідерство на батьківщині, буде битись за ставку, більшу ніж життя.

Це й показав перший матч команд у Бухаресті. І ті, і ті мали свої шанси, більше їх було у господарів, але прекрасна реалізація "Легії" робить саме її фаворитом на прохід в основний етап ЛЧ. Ті ж 1:1, що й у минулому раунді на полі норвезького "Мьольде", дають можливість сушити гру вдома. У Варшаві, в попередньому раунді кваліфікації це вдалось на всі 100 (0:0 і путівка у плей-офф).

Загребське "Динамо" та болгарський "Лудогорець", схоже, втратили всі шанси.

"Динамо" Загреб - "Аустрія" - 0:2 (0:0)

Голи: Леовац, 68, Марко Станковіч, 75

Вилучення: Рукавіна, 72 - немає

"Лудогорець" - "Базель" - 2:4 (1:1)

Голи: Марселінью, 23, Іван Стоянов, 50 - Мохамед Салах, 12, 59, Джовані Сіо, 64, Фабіан Шер, 84 (пен.)

Вилучення: Жуніор Кайсара, 83 - немає

"Стяуа" - "Легія" - 1:1 (1:0)

Голи: Пйоваккарі, 34 - Косецкі, 53

"Фенербахче" - "Арсенал" - 0:3 (0:0)

Голи: Ґіббз, 51, Ремзі, 65, Жиру,  78 (пен.)

"Фенербахче": Демірел, Іртегюн (Ґьонюл, 46), Йобо, Бруно Алвеш, Кадлєц, Топал, Мейрелеш (Потук, 82), Емре, Соу, Вебо (Еменіке, 63), Куйт

"Арсенал": Щесни, Санья, Мертезакер, Кошельни (Дженкінсон, 33), Ґіббз, Росіцкі, Вілшир, Ремзі, Касорла, Жиру (Подольскі, 82), Волкот (Монреаль, 87)

"Шальке" - ПАОК - 1:1 (1:0)

Голи: Фарфан, 32 - Штох, 73

"Шальке": Хільдебранд, Утіда, Фухс, Хьоведес, Матіп, Фарфан (Пуккі, 86), Хьогер (Горетцка, 77), Дракслєр, Мейєр (Клеменс, 68), Салаї

ПАОК: Хакобо, Ліно, Вітор, Кацураніс, Лазар, Лоуренс (Каче, 61), Циоліс, Штох, Кіціу, Салпінгідіс (Атанасіадіс, 62), Лукас (Олісе, 90+1)