УКР РУС

Плей-офф за місце в Першій лізі: гол-шедевр, вилучення і незабитий пенальті – Маріуполь у меншості вирвав нічию

3 червня 2023 Читать на русском

Відбувся перший поєдинок за право виступати в Першій лізі 2023/24. Рахунок і огляд матчу Хуст – ФСК Маріуполь читайте на "Футбол 24".

Плей-офф за місце в Першій лізі. Перший матч

Хуст – ФСК Маріуполь – 1:1

Голи: Приходько, 70 – Михайленко, 79

Нереалізований пенальті: Литовченко, 6 (ФСК Маріуполь)

Вилучення: Чушенко, 32 (ФСК Маріуполь)

Закарпатська команда стала віце-чемпіоном Другої ліги. Нива Бузова напряму підвищилася у класі, а Хуст змушений був грати плей-офф проти Маріуполя – передостанньої команди Першої ліги 2022/23.

Маркевич офіційно очолив Карпати

Фаворитом поєдинку вважали Хуст, який проводить дебютний сезон у професіональному футболі України. Безпрограшна серія команди Володимира Циткіна налічувала 8 поєдинків – 6 перемог та 2 нічиї. Маріуполь, який очолює екс-півзахисник Ворскли, Металіста і збірної України Олег Краснопьоров, програв останні два матчі, не забивши жодного м'яча.

Попри це, вже на 5-й хвилині гості заробили право на пенальті. Кіпер Хуста Арсен Беліменко сфолив у власному штрафному, але виправився, відбивши як удар з 11-ти метрів від Литовченка, так і добивання. Краще почав ФСК Маріуполь, але забити не зміг.

Поступово господарі вирівняли гру, а на 32-й хвилині залишилися в більшості. Чушенко отримав другу жовту і достроково залишив поле. Більше тайму ФСК Маріуполь вимушений був грати вдесятьох, проте ледь не забив перед свистком на перерву – впродовж хвилини поперечина двічі врятувала Хуст (одного разу – після прямого удару з кутового).

По перерві Маріуполь знову був ближчим до гола, але згодом і закарпатці почали відповідати своїми моментами. Один із них втілився в гол на 70-й хвилині. Приходько розкішним ударом у дотик вразив дальню дев'ятку!

Гості таки змогли відігратися, попри гру в меншості. Михайленко на 79-й хвилині влучно пробив у дальній кут. Цей гол став останнім у матчі. 1:1 – рахунок, який залишає рівні шанси претендентам на місце в Першій лізі. Матч-відповідь запланований на суботу, 10 червня.

"Ти такий спокійний, ніби з Реала приїхав": грав з Ломаченком і Кройфом, перемагав Динамо та Шахтар, тренує і кайфує