УКР РУС

Платіні: Всі ці ідіоти в ФІФА знали, що звинувачення проти мене – брехня

6 червня 2018 Читать на русском

Екс-президент УЄФА Мішель Платіні різко висловився щодо ФІФА і обіцяв піти в контратаку.

У 2015 році колишній президент УЄФА Мішель Платіні був відсторонений на 8 років від футбольної діяльності після того, як тодішній президент ФІФА Йозеф Блаттер перерахував йому 1,8 мільйонів євро. Пізніше покарання скоротили вдвічі, а нещодавно колишній гравець збірної Франції був виправданий. Сам Платіні вже пообіцяв піти в контратаку на комітет з етики ФІФА, який він назвав зброєю організації для усунення опонентів.

"Прокурор знав, що я нічого поганого не зробив. Я не корупціонер і нічого не крав. Не маю нічого спільного з тим, у чому мене звинуватили ті ідіоти з комітету етики. І я обов'язково піду в контратаку на них. Як саме – ви скоро побачите.

У 2015 році друг сказав мені: "Бережись, вони щось проти тебе замишляють". З тих пір все стало справжнім кошмаром, я ходив від одного комітету до іншого, намагаючись довести свою невинність. Але в кінцевому підсумку мене відсторонили від футболу. Вісім років, потім – шість, потім – чотири. І люди знали, що це все – брехня, і мене підставили. Всі ці ідіоти в ФІФА.

Але я прекрасно знав, що потрібно робити. Задекларував доходи в податковій, заплатив податки. Не схоже, що я хотів їх приховувати. Упевнений, що втратив чотири роки, займаючись розглядом у цій справі і постійно пояснюючи вам, журналістам, одні і ті ж речі.

Не збираюся здаватися до тих пір, поки не стане зрозуміло, що з етичної точки зору я нічого поганого не зробив. Я – чистий і не хочу жити з плямою. Люди в комітетах – ідіоти, і я говорю про це відкрито. Мені доводилося раніше бачити темну сторону футболу, але побачити її прямо перед обличчям я не очікував. Прийшов в політику, щоб розвивати футбол, щоб дати дітям грати, а не захищати себе", – цитує Платіні La Gazzetta dello Sport.

Раніше Мішель зізнався, що жеребкування ЧС-1998 було підтасоване так, щоб Франція та Бразилія зустрілись у фіналі.