УКР РУС

Платіні виявився єдиним кандидатом на виборах президента УЄФА

26 грудня 2014 Читать на русском

У вівторок закінчився термін подачі заявок від кандидатів у Президенти УЄФА. Вибори відбудуться на XXXIX Черговому Конгресі УЄФА, який пройде у Відні 24 березня 2015.

Регламент, відповідно до якого втілюються положення Статуту УЄФА, свідчить, що кандидатури на посаду президента УЄФА повинні бути запропоновані адміністрації УЄФА в письмовому вигляді не пізніше, ніж за три місяці до відкриття Конгресу.

На сьогодні, 26 грудня 2014 року, заявився лише один кандидат - чинний Президент УЄФА Мішель Платіні. Він має намір залишитися на своїй посаді на третій чотирирічний термін і керувати європейським футбольним союзом з 2015 по 2019 рік.

Тим часом крайній термін для висування кандидатур на інші позиції закінчується 24 січня 2015 року.

Кандидатури на посаду членів Виконавчого комітету ФІФА та Виконавчого комітету УЄФА мають бути запропоновані адміністрації УЄФА в письмовому вигляді не пізніше, ніж за два місяці до відкриття Конгресу.

Голосуванням у Відні будуть визначені сім членів виконкому УЄФА, а також обрані віце-президент ФІФА, ще один віце-президент ФІФА, який представляє чотири британські асоціації, і член виконкому ФІФА. Президент УЄФА автоматично стає ще одним віце-президентом ФІФА.

Згідно зі Статутом УЄФА, президент УЄФА і семеро членів виконкому обираються на рік, що передує року проведення фінальної стадії чемпіонату Європи. Ще вісім членів виконкому обираються в наступному році після проведення ЄВРО. Фінальний турнір найближчого чемпіонату Європи пройде в 2016 році у Франції.

Термін повноважень Президента УЄФА і членів виконкому, обраних Конгресом УЄФА, становить чотири роки.