УКР РУС

Платіні пояснив, за що отримав майже два мільйони євро від Блаттера

25 вересня 2015 Читать на русском

Президент УЄФА Мішель Платіні прокоментував інформацію про те, що він фігурує e справі генеральної прокуратури Швейцарії стосовно глави ФІФА Йозефа Блаттера.

Сьогодні стало відомо, що колишній півзахисник "Ювентуса" отримав від Блаттера близько 1,8 млн євро. Генеральна прокуратура Швейцарії почала розслідування даного платежу як "нелояльного" в рамках боротьби з корупцією у ФІФА.

"Сьогодні влада Швейцарії мене попросила надати інформацію, що стосується розслідування у ФІФА", - повідомив глава УЄФА в своїй заяві.

"Я завжди був відкритий перед органами і владою, тому в будь-який момент готовий до співпраці з ними.

Що стосується платежу, який я отримав, я хочу заявити, що ця сума передбачена за роботу, яку я здійснював за контрактом з ФІФА. Я з радістю роз'яснив владі всі деталі, що стосуються цього грошового переказу.

Також я повідомив владним органам про те, що з того моменту, як я проживаю в Швейцарії, я в будь-який момент готовий дати роз'яснення щодо будь-якого питання, що стосується розслідування", - цитує Платіні Football-Italia.

Варто відзначити, що в прокуратуру Платіні був викликаний в якості свідка, і йому не було пред'явлено жодних звинувачень.

Нагадаємо, що швейцарська прокуратура відкрила кримінальну справу проти Зеппа Блаттера.