УКР РУС

План Луческу спрацював. "Зоря" - "Шахтар" - 1:4

18 квітня 2015 Читать на русском

Сьогодні у рамках 20 туру УПЛ "Зоря" приймала "Шахтар".

Одразу зазначимо, що "Зоря" грала без п'ятох основних гравців, яким "Шахтар" за умовами орендної угоди заборонив виходити на поле.

Втім луганці почали дуже впевнено. Вже на перших хвилинах після удару головою Вернидуба м'яч влучив у руку Кривцову і арбітр поставив пенальті, який впевнено реалізував Любеновіч.

Такий розвиток подій шокував "Шахтар" і ті побігли швидко відгіраватись. Купа ударів з далеку, прострілів, стіночок, навісних передачі нейтралізували оборонці і воротар-дебютант Левченко. Проте тиск на ворота збільшувався і врешті донеччани зрівняли рахунок - Кривцов головою замкнув навіс Срни на дальній стійці.

"Зоря" поступово підсідала фізично і зрозуміло було, що захищатись до кінця матчу аби втримати нічию буде практично неможливо. В другому таймі "Зоря" практично не контратакувала, а "Шахтар" почав помітно нервувати, адже донеччанам не вдавалось ніяк вийти вперед.

В середині другого тайму луганці пропустили другий гол від Тейшейри. А зі кілька хвилин стався епізод. який зламав "зорю" психологічно. Чайковський збив Срну у карній зоні і "гірники" збільшили перевагу до двох голів.

Наприкінці матчу "Зоря" пішла великими силами і пропустила контрвипад, який перетворив у гол Тейшейра, забивши свій 11-й гол у сезоні.

В цілому луганці в напіврезервному складі непогано виглядали проти потужної команди "Шахтаря", який продовжує гонитву за "Динамо", з яким "гірники" зустрінуться вже у наступному турі.

Склади команд та коментар матчу у текстовій онлайн трансляції матчу

"Зоря" - "Шахтар" - 1:4