УКР РУС

Пізнє пробудження "Дніпра", ступор киян, перемога чемпіона. Підсумки 3-го туру УПЛ

12 серпня 2014 Читать на русском

Підбиваємо підсумки 3-го туру УПЛ, в якому було чимало цікавого.

"Говерла" - "Ворскла" - 0:0

Ужгородці все ж зачепились за свій шанс у матчі з явним фаворитом протистояння. Гра виявилась досить рівною, коли підопічні Грозного взялись тиснути на центр оборони гостей, де був відсутній багаторічний лідер захисту і команди - капітан Даллку.

Як виявилось альтернативи Даллку Сачко не має і навіть за його відсутності команда починає демонструвати невпевнену розлагоджену гру. Отже, наставнику полтавців слід задуматись над питанням залежності команди від Даллку. В атаці ворскляни теж не змогли проявити себе, адже грали дуже обережно в захисті, не відправляючи багато гравців до чужих воріт. 

Відчувши це, “Говерла” намагалась атакувати і створила кілька гострих моментів. Але виконавська майстерність не дозволила реалізувати їх. Отже, нульова нічия і “Ворскла” здобуває лише перше очко за три тури. “Говерла” здобула друге очко і залишається поза десяткою.

"Металург" Д - "Металург" З - 1:1

Дербі сталеварів відбувалось під проливною зливою. З початку матчу було зрозуміло, що комбінаційного футболу в цей день не вийде побачити. Команди мучились, борсаючись у калюжах. Проте донеччани швидше призвичаїлись до погодних умов і навіть почали створювати моменти біля воріт суперника. У першій половині гри неочікувано Александре забив гол. Здавалось, що цей м'яч може так і залишитись єдиним в матчі.

У другому таймі погода не певний час налагодилась і поле стало більш-менш нормальним. Донеччани одразу забрали ініціативу до себе і кинулись подвоювати рахунок. Команда Тарана грамотно оборонялась і гостро відповідала у контратаках. Одна з обрізок донеччан призвела до стрімкої атаки на їх ворота і завершилась голом.

На більше суперники не спромоглись і, в принципі, рахунок по грі.

Обидва “Металурга” мають по 4 бали у активі і ділять 4-5 позицію у таблиці.

"Динамо" - "Олімпік" - 0:0

Безперечно сенсаційний результат. Після перемоги над “Зорею” дебютанти УПЛ набрались впевненості у собі і продемонстрували чудову злагоджену гру. Висока лінія захисту дала свої результати - киянам було дуже важко підібратись до штрафної зони суперника. Єдиний вихід “біло-блакитні” знайшли у атаках через фланги, які втім теж не приносили бажаного результату. Звичайні банальні подачі в карну зону і постріли з метрів 25-30 — ось і весь арсенал “Динамо”, який без складнощів нейтралізували донеччани.

Дуже слабко зіграв Ярмоленко, який в цьому сезоні поки не зіграв ще жодного вдалого матчу. Беззубо виглядав Кравець на позиції висунутого форварда.

В цілому у грі “Динамо” лише одне позитивне зрушення у порівнянні з минулим сезоном — вони більше контролюють м'яч, але це все відбувається далеко від воріт суперника. В атаці ж команда Реброва така ж примітивна і передбачувана, як і за його попередника. Однозначно треба вирішувати проблему форварда, яка є нагальною після втрати Ідейє та серйозної травми Мбокані, який у найкращому випадку повернеться в листопаді.

“Олімпік” сподобався. Як і у грі проти “Зорі” підопічні Санжара спокійно контролювали м'яч, переводячи його з флангу на фланг. Моментів у донецької команди було обмаль, але контратакувальна гра у “Олімпіка” добре поставлена. Монолітно виглядає “Олімпік” і завдяки цьому вдало складає іспит за іспитом на профпридатність в УПЛ.

“Динамо” з 7-ма очками посідає четверту позицію, а “Олімпік” швидко записався в міцні середняки еліти та має у активі 4 бали разом з цілою групою команд.

"Шахтар" - "Металіст" - 1:0

Топ-матч вже добре відомих у Європі футбольних клубів України видався досить контроверсійним і відкрив всі нагальні проблеми лідерів вітчизняного чемпіонату.

Почнемо з “Шахтаря”. Попри відмову лідерів атаки “гірників” Кости і Тейшейри їхати на матч, Луческу без проблем замінив їх іншими високоякісними виконавцями. Найбільша проблема “Шахтаря” поки залишається у центрі захисту, де ще не зовсім вписується Ордець, відсутній Кучер і час від часу виходить вкрай нестабільний Кривцов. Як кажуть спеціалісти, можна застосовувати ротацію на всіх позиціях, але центр захисту має грати у стабільному вигляді.

“Металіст” виглядає дуже кволо і блідо. У команді просто не вистачає гравців. Бойкот легіонерів став справжньою катастрофою для Рахаєва, який не може замінити своїх ключових гравців і просто латає діри. У грі з “Шахтарем” найкраще виглядали два латералі харків'ян Азеведо і Вільягра.

“Шахтар”, маючи перевагу і граючи у меншості після фатального фолу Ордеця на тому ж Азеведо, забив єдиний гол, використавши помилку Шуста.

“Шахтар” разом з “Дніпром” лідирує у турнірці, а команда Рахаєва лише з однією перемогою у активі звалилась на восьму позицію.

"Дніпро" - "Карпати" - 4:0

Нарешті команда Маркевича почала демонструвати щось схоже на хороший футбол і забила львів'янам чотири голи. Правда, пізно. Впевнений, що прихильники “Дніпра” погодились би на скромне 1:0, а інші голи перенесли на матчі ЛЧ проти “Копенгагена”. Пізно взявся грати дніпропетровський клуб, хоча причини настільки різних матчів команди очевидні. Головне, що до складу повернулись Стрініч, Зозуля та капітан команди Руслан Ротань. Капітан першою ж грою довів, що є насправді незамінною фігурою у нинішньому “Дніпрі”.

Дуже сильно підросли і набрались впевненості при Маркевичі молоді виконавці команди. Особливо варто виділити Євгена Шахова, який феєрив у матчі з “левами”. Чудово дебютував 18-річний Лучкевич.

“Карпати”, повні молоді і ентузіазму, грали теж досить непогано, видно, що в нинішньому сезоні рухається вже вся команда, а не окремі виконавці, і робить це дуже грамотно та осмислено. Проте брак досвіду і певна психологічна нестійкість молодої команди Йовічевіча поки не дає команді проводити усі 90 хвилин на одному рівні, хоча перспективи у цього колектива, звісно, є.

“Дніпро” на першому місці з 9 очками, а “Карпати” замикають турнірну таблицю з одним балом.

"Чорноморець" - "Волинь" - 1:0

Одесити здобули дуже важку перемогу, поступаючись в ігровому плані упродовж матчу. Лише у другій половині команда Григорчука вирівняла гру і перехилила шальки терезів на свою користь. Допомогли одеситам і рідні стіни — Ерік не реалізував 11-метровий.

По грі “Волинь” виглядала сильнішою, але помітно, що ще сирі ігрові зв'язки новачків зі старожилами команди.

Окремо коротенько хочеться виділити Кварцяного, який повернувся у “всій красі”. Не знаю, як ставляться до висловлювань одіозного коуча вболівальники лучан, але я вважаю, що тренер не має права настільки зневажливо і принизливо для підопічних публічно обговорювати дії своїх футболістів. Це перш за все професійна неповага до гравців.

Але не будемо вдаватись в аналіз тренерського стилю Кварцяного. Він таким був, є і буде... А його “Волинь” наразі посідає дев'яту сходинку з 3-ма очками. “Чорноморець” же піднявся на третю сходинку.

"Іллічівець" - "Зоря" - 0:1

Шевченко продовжує виручати луганців, Вернидуб задумався про глибину складу, “Іллічівець” з купою нових гравців у основі і без серйозного форварда. Ось короткі підсумки важкого матчу між “Зорею” та “Іллічівцем”.

Було багато боротьби, луганці, які спочатку взялись грати у своїй улюбленій манері, не розрахували сил і вже у середині першого тайму підсіли фізично. Вплинула тріумфальна гра у Лізі Європи проти “Мольде”.

Воротар “Зорі” кілька разів врятував свою команду, а “Зоря” все ж спромоглась вирвати на жилах перемогу.

Вернидубу необхідні гравці для ротації аби давати відпочивати іншим футболістам основи. Скоріш за все, до кінця трансферного вікна у команді з'являться кілька якісних досвідчених вітчизняних виконавців.

“Зоря” здобуває першу перемогу і перші очки в чемпіонаті, а маріупольці залишаються у трійці невдах з одним балом.

Марк Копич, Футбол 24