УКР РУС

Пізеллі: У першому колі ми переграли "Динамо" тактично

2 грудня 2011 Читать на русском

Півзахисник "Металурга" та збірної Вірменії Маркос Пізеллі поспілкувався з журналістами напередодні поєдинку проти "Динамо".

- Думаю, що атака у нас добре спрацювала, звідси і такий чудовий результат. В останній місяць ми багато працювали на тренуваннях. У листопадових іграх ми багато моментів створювали в кожному поєдинку, але реалізація була не найкраща. З "Ворсклою" свої шанси використали. Треба так продовжувати і далі грати.

- Якщо брати якість гри, чи був матч з "Ворсклою" кращим у цьому сезоні?

- За результатом, тактикою, командними показниками, діями окремих футболістів це один з найкращих наших поєдинків за весь період мого перебування у "Металурзі".

- Маркос, на тебе "тиснув" той факт, що ти тривалий час не міг забити гол у ворота суперників?

- Так, у першому ж матчі Чемпіонату я відзначився. Звик забивати голи, це моя спеціалізація. А тут м'яч у ворота суперника не йшов. Потім я взагалі перестав грати. Прекрасно розумію, чому мене Володимир П'ятенко перестав ставити в стартовий склад. День за днем ​​я повинен був доводити всім і собі, що гідний грати у стартовому складі. Той гол вже залишився в минулому. Я день у день демонстрував тренерському штабу, що у мене є якості, щоб допомагати команді. У матчі з "Ворсклою" мені пощастило забити два м'ячі у ворота суперника.

- Який гол з цих двох, більш красивий, а який важливий?

- Думаю, що і важливий, і красивий гол - перший. Ми відкрили рахунок. Гол був нам просто необхідний.

- За якого рахунку ти повірив у підсумкову перемогу?

- Коли ми забили п'ятий гол, у мене не було сумнівів у нашому успіху.

- Маркос, які твої головні враження від українського Чемпіонату? Чи складно грати в Україну?

- Важко те, що тут необхідно грати дуже швидко. Всі клуби дотримуються суворої дисципліни в обороні. Тому й рідкість той рахунок 6:3, який був у нас в останньому матчі.

- Які враження від інфраструктури провідних клубів?

- Зі стадіонів мені сподобалася "Донбас-Арена". Тут найвищі технології, відмінне поле. Серед фанатів відзначу організованість вболівальників харківського "Металіста". Вони чудово підтримують свою команду. Що стосується нашого клубу, то я задоволений тим, що граю у складі донецького "Металурга". Інфраструктура команди досконала. Професіоналізм всіх служб клубу на найвищому рівні. Гравцеві надані всі можливості показувати всю свою майстерність. Я щасливий тут перебувати.

- У підтрибунних приміщеннях "Донбас-Арени" ти про щось жваво розмовляв з Генріхом Мхітаряном. Про що йшла мова?

- Ми спілкувалися з Генріхом, обговорюючи поєдинок, який щойно завершився. Мхітарян сказав, що ми грали непогано. Іноді футбол несправедливий. Загальна думка - хто забив перший гол, той і виграв.

- Маркос, попереду у "Металурга" найважливіший поєдинок з віце-чемпіоном країни "Динамо". Що ти можеш розповісти про цього суперника?

- "Динамо" клуб найвищого рівня. Команда не втрачає очки на рівному місці. Кияни - лідери Чемпіонату. Ми будемо грати у гостях. Вважаю, що буде нелегко. Але ми вже довели своїм уболівальникам, що коли працюємо злагоджено, можемо здивувати всіх.

- Ти знайомий з бразильцями, які грають у "Динамо" - Даніло Сілвою, Бетао?

- Ні. Я з ними не знайомий, але спілкувався з Даніло Сілвою після зустрічі першого кола.

- До речі, серпневий матч з "динамівцями" згадуєте?

- Так. Ту зустріч ми провели досить добре. Вважаю, що переграли суперника тактично. Моменти для взяття воріт у нас були. Тільки забити Шовковському не змогли. У результаті була зафіксована нічия 0:0.

- Який настрій у тебе і твоїх партнерів на майбутні дві гри?

- Це одні з найважливіших матчів у масштабах усього сезону. Їхнє значення переоцінити складно. Наше завдання - набрати максимальну кількість очок. Навесні будуть зіграні всього 10 матчів. Це дуже мало. Необхідно створювати плацдарм саме зараз.