УКР РУС

Північне дербі в Бремені, матч рівних у Леверкузені. Анонс 14 туру Бундесліги

27 листопада 2015 Читать на русском

“Футбол 24” анонсує 14 тур Бундесліги. “Штутгарт” після звільнення головного тренера, спроби “Хоффенхайма” покинути останнє місце, “Баварія” з намірами знову забити не менше чотирьох голів.

27 листопада, п’ятниця, 21:30

“Дармштадт” - “Кельн”

Новачок Бундесліги хапається за очки як може. Не часто йому вдається перемагати, але, що доволі непогано як для вчорашнього представника Бундесліги 2, немає і затяжних програшних серій. Поки що. “Дармштадту” необхідно реабілітуватись перед власними вболівальниками за поразку в минулому турі від іншого новачка з Інгольштадту, але історія протистояння з “цапами” може стати цьому на заваді. Жодного разу “лілії” не перемагали команду з Кельну. До того ж, підопічні Дірка Шустера в семи домашніх матчах цього сезону перемогли лише раз. Словом, “Дармштадту” доведеться змінювати історію.

Травмовані: Івана, Казімі, Фольк, Фінгер (всі – “Дармштадт”)

28 листопада, субота, 16:30

“Майнц” - “Айнтрахт”

Зустріч сусідів по турнірній таблиці, відстань між якими дорівнює трьом очкам. Нижче перебуває “Айнтрахт”, який теж має шанс підправити статистику протистоянь із суперником по 14 туру. Справа в тому, що в рамках Бундесліги “орли” ще жодного разу не перемагали в Майнці. Що ж, хороша нагода не тільки наздогнати підопічних Мартіна Шмідта в турнірці, але і покращити настрій клубним статистам, зокрема. Інша справа, що на заваді цьому можуть стати також особисті стосунки із “нуль п’ятими” наставника франкфуртців Арміна Фе, який лиш раз перемагав на “Кофас Арені”.

Травмовані: Фрай, Сото, Серену – Кастайнос, Райнартц, Кіттель, Бамба, Бунякі, Русс

28 листопада, субота, 16:30

“Баварія” - “Герта”

Мюнхенці чотири домашніх матчі поспіль забивають супернику не менше чотирьох м’ячів. А з урахуванням поєдинків у Лізі чемпіонів, то і всі шість. Вражаюче, чи не так?  Не віщує очкового доробку для команди Дардаі і той факт, що востаннє “Герта” перемагала “Баварію” на її полі в далекому 1977 році. Тому, якщо столична команда має наміри нарешті вивезти з Мюнхена три очки, то має постаратись забити необхідну кількість голів ще в першому таймі – мюнхенці в цьому сезоні в Бундеслізі ще не пропускали у другій половині гри.

Травмовані: Рібері, Гьотце, Алькантара, Бернат, Гаудіно, Штарке, Грін, Курт - Шибер, Аллагі, Крафт, Пекарік, Штарк

28 листопада, субота, 16:30

“Ганновер” - “Інгольштадт”

Відверто слабко грає в цьому сезоні “Ганновер” в себе вдома – лише одна перемога над “Вердером” у восьмому турі, решта матчів закінчились поразкою. З іншої сторони, цього разу “дев’яносто шостим” протистоїть команда з найгіршою атакою в лізі. “Інгольштадт” забив цього сезону рівно таку ж кількість м’ячів, що і пропустив - 10. Таким чином, підсумок цього протистояння залежатиме від того, чия слабка сторона виявиться сильнішою, даруйте за оксюморон. Додамо хіба, що низька результативність не заважає баварцям посідати високе восьме місце, тоді як нестача перемог змушує команду з Нижньої Саксонії балансувати на межі із зоною вильоту.

Травмовані: Кійотаке, Ердінч, Сулеймані - Даніло

28 листопада, субота, 16:30

“Вердер” - “Гамбург”

Норддербі. Протистояння двох команд з півночі Німеччини – одне з найбільших дербі в історії німецького футболу. Ця зустріч стане 103-ю між цими командами. Ніяка інша пара в чемпіонаті Німеччини не грала частіше. В гіршому стані до суботнього матчу підходить команда Віктора Скрипника – за останні дев’ять матчів програно сім зустрічей і здобута найменша кількість очок серед усіх команд Бундесліги за цей же період.  Рятівником критичного положення бременців може стати Клаудіо Пісарро, який в 24 матчах проти “динозаврів” забив 19 голів. Втім, зробити це буде непросто, адже хлопці Лаббадіі зараз в доволі хорошій формі – програно лише один матч в лізі із останніх п’яти.

Травмовані: Юханнссон, Гарсія, Вольф, Їлдирим, Айчічек - Екдаль, Хунт, Качар, Спахіч, Дікмайєр

Дискваліфіковані: Фрітц (“Вердер”)

28 листопада, субота, 16:30

“Хоффенхайм” - “Борусія” М

Хлопці із Зінсхайма опинились на дні таблиці лише вдруге в своїй історії. Вперше це трапилось в сезоні 2012/13, але тоді “селяни” швидко змогли викарбкатись. Зараз же існує загроза залишитись на найгіршому місці в лізі на довше. Підопічні Стевенса залишаються єдиною командою в Бундеслізі, котра ще не перемагала вдома цього сезону. Втім, на користь “Хоффенхайма” може зіграти величезний тренерський досвід Хуба Стевенса (371 матч в Бундеслізі), тоді як  у головного тренера “скакунів” Андре Шуберта аналогічний показник становить всього вісім поєдинків.

Травмовані: Херрманн, Хан, Траоре, Домінгес, Штранцль, Шульц (всі - “Борусія” М)

29 листопада, неділя, 16:30

“Борусія” Д – “Штутгарт”

“Штутгарт” перед матчем із дортмундцями залишився без головного тренера. Серед тижня керівництво “шваб” прийняло спільне із Александром Цорніґером рішення про припинення співпраці. Можливо, це саме те вчасне рішення, яке може дати поштовх грі штутгратців напередодні важливої гри. В останніх десяти іграх з “Борусією” “Штутгарт” не може перемогти. І це на фоні поточно найгіршого показника в історії команди із “Мерседес-Бенц Арени” – всього 10 очок в 13 стартових іграх чемпіонату. Цікаво, чи зможе тренер молодіжки “Штутгарта” Юрген Крамни змінити гнітючі настрої в роздягальні нових підопічних? “Борусія” саме пригальмувала.

Травмовані: Ляйтнер, Шахін, Дурм – Харнік, Круз, Гінчек, Ленгерак

Дискваліфіковані: Діє (“Штутгарт”)

29 листопада, неділя, 18:30

“Байєр” – “Шальке”

Цікаве з точки зору розкладів у турнірній таблиці протистояння відбудеться в неділю в Леверкузені. Після 13 турів і “Байєр”, і “Шальке” набрали 20 балів – по шість перемог, дві нічиї та п’ять поразок. Лише різниця забитих-пропущених у “кобальтових” гірша (-2), ніж у “фармацевітв” (0). Втім, підопічні Шмітда проводять найгірший сезон з часів чемпіонату 06/07, коли вони набрали за цей же час 15 очок. Але і “Шальке” перемагало ще п’ять турів тому. Загалом, факти говорять більше проти перемоги кожної з команд в цьому матчі, ніж за. Від цього протистояння виглядає тільки непередбачуванішим.

Травмовані: Арангіс, Бендер, Хільберт, Єдвай - Боатенг, Сем, Хегер, Настасіч, Сантана, Утіда, Гіфер

Дискваліфіковані: Гайс (“Шальке”)

29 листопада, неділя, 18:30

“Аугсбург” – “Вольфсбург”

Цього тижня керівництво автомобільної корпорації “Фольксваґен” заявило, що планує припинити фінансування ряду футбольних команд, серед яких є і “Вольфсбург”. Важко спрогнозувати як це відіб’ється на грі “вовків”, але подія не зовсім приємна. Куди гірший стан справ у господарів – за останні шість матчів проти “Вольфсбурга” здобуто лише одну перемогу(в крайньому на даний момент поєдинку цих команд). Та й не варто забувати, що “Аугсбург” лише в минулому турі покинув останнє місце в чемпіонаті, яке довгий час “окуповував”.

Травмовані: Вернер, Фойльнер, Паркер, Хон ЧжонХо - Кнохе, Ф. Родрігес, Штольце, Завада

Дискваліфіковані: Дракслер (“Вольфсбург”)

Микола Решнюк, спеціально для “Футбол 24”