УКР РУС

Північна Македонія – Нідерланди: анонс матчу Євро-2020

21 червня 2021 Читать на русском

У рамках 3-го туру групового етапу чемпіонату Європи збірна Нідерландів проекзаменує команду Північної Македонії. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Північна Македонія – Нідерланди

21 червня, 19:00. Амстердам, Йохан Кройф Арена

Головний арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

Телетрансляція на телеканалі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Йохан Кройф Арена прийме унікальний матч Євро-2020. Македонці та нідерландці зіграють задля власного задоволення, оскільки на підсумкове становище обох команд результат поєдинку не вплине. Брак турнірної мотивації, однак, повинен зняти вантаж відповідальності з балканців і "ораньє", що сприятиме видовищній грі.

Збірна Нідерландів прагнутиме ввійти до елітного клубу команд із максимумом очок після групового етапу. Керманич "помаранчевих" Франк де Бур налаштовує своїх підопічних лише на перемогу та внесе лише косметичні зміни в склад, як-от побереже де Рона від перебору жовтих карток. Також чекають на свій шанс молоді форварди ПСВ Мален і Гакпо.

Додаткова інтрига – ймовірно прощальний матч у футболці національної команди для Горана Пандева. Легендарний македонець дебютував за "червоних левів" у червні 2001-го та переписав усі рекорди гордої балканської збірної. Ветеран забив Австрії, а перші набрані очки на чемпіонатах Європи стали б ідеальним завершенням 20-річного шляху Пандева до пантеону національних героїв.

Цікаві факти

– Горан Пандев узяв участь у всіх чотирьох попередніх зустрічах суперників;

– Нідерланди не грали в плей-офф чемпіонатів з Євро-2008;

– асистент де Бура Руд ван Ністелрой не зміг забити македонцям у єдиному безгольовому протистоянні команд (жовтень 2005-го).

Орієнтовні склади команд

Північна Македонія: Дімітрієвскі – С. Рістовскі, Велкоскі, Мусліу – Ніколов, Барді, Адемі, Аліоскі – Ельмас – Пандев, Трайковскі

Нідерланди: Стекеленбург – Де Лігт, де Врей, Блінд – Дюмфріс, Ф. де Йонг, Гравенберх, Вейналдум, ван Анхольт – Депай, Мален

Прогноз "Футбол 24": 1:2

Збірна Нідерландів прагне зберегти взятий у стартових турах переможний темп. Після шквалу критики напередодні Євро-2020 де Бур і його команда бажають осоромити скептиків і місцевих диванних експертів. На фоні впевнених перемог над Україною і Австрією македонці виглядають здобною булочкою для "ораньє". Звісно, на балканців не тисне відповідальність за результат, але номінальні гості зобов'язані перемогти втретє поспіль і завершити груповий етап із максимумом очок.