УКР РУС

Пісоцький: Важко розраховувати на збереження прописки у Прем’єр-лізі

8 березня 2013 Читать на русском

Півзахисник запорізького "Металурга" Євген Пісоцький поділився очікуваннями від поєдинку проти "Таврії".

− Євгене, можна сьогоднішній "Металург" назвати новою командою?

− Говорячи про втрати і придбання, так. Ми більше не можемо розраховувати на провідних гравців − Андрія Цурікова, Сергія Сидорчука, Адольфа Тейку та інших. Їхні місця зайняли близько десяти новачків. Чи зміниться ігровий почерк, обличчя команди на футбольному полі, то тут поки немає відповіді. Рано робити висновки, стали ми кращі чи гірші після немаленьких змін.

− Якою була зимова перерва? Чим вона відрізнялось від попередніх?

− На першому етапі залишились у Запоріжжі, де основним компонентом тренувань була бігова робота. Потім двічі виїздили до Туреччини, де спочатку попрацювали з м’ячами, а потім вже акцент було зроблено на іграх − контрольних зустрічей у нас відбулось шість, у яких тренерський склад варіював ігрові сполучення, експериментував, визначався.

− Чи такою ви очікували першу гру, як вона вийшла у Маріуполі?

− Тренери налаштовували нас вести агресивну боротьбу, шукати шансів біля чужих воріт. Дуже важливо було якщо і не перемогти, то відчути, на що ми спроможні. За всіма статтями була рівна гра. Причому за відсотком володіння м’ячем, кількістю ударів ми не поступались. Були у нас і дві реальні нагоди забити, але цього не сталось. Сподіваюсь на виправлення помилок вже у наступному турі.

− Що було потрібно виправити у першу чергу за тиждень до поєдинку з "Таврією"?

− Відмінності будуть у настрої. Домашня гра − це свої уболівальники, знайоме поле, вищий ступінь відповідальності. Маємо перемагати. А от у складі навряд чи будуть значні перестановки − можливо, одна позиція зазнає змін. Ми ж не "Шахтар" чи "Динамо", де є по два склади. У нас є основна обойма гравців, заміна та молодь. Тому великих варіацій не відбудеться.

− Наскільки особливі ігри проти суперника, який знаходиться у скрутному становищі, як сімферопольці?

− Не думаю, що "Таврія" буде відрізнятись від таких команд як, приміром, "Іллічівець" або донецький "Металург". Якось виділяти наступний поєдинок неправильно. Про всі особливості, які помітили тренери у діях кримчан, вони нам перед грою обов’язково розкажуть. Особисто мені запам’ятався минулий поєдинок із у цим суперником у рідних стінах, який відбувся у позаминулому Чемпіонаті. Тоді ми вигравали 2:0, і один з цих м’ячів забив я. На жаль, не втримали перемогу, пропустивши вдруге на 92-й хвилині. Якщо у суботу також зможемо заробити подібну перевагу, точно її не віддамо.

− Які знаходить слова Сергій Зайцев, у чому ваш стимул взагалі, враховуюче скрутне турнірне становище?

− Дійсно, досить важко розраховувати на збереження прописки у Прем’єр-лізі, коли маєш лише 3 очки після 19-ти турів. Але кожен футболіст має амбіції, плани подальшої кар’єри. Хто добре себе зможе зарекомендувати, той навіть з команди-аутсайдера може здійснити крок нагору, як, наприклад, це сталось з Едуардом Соболем. Тому примушувати додатково грати на перемогу нас не потрібно.

− І останнє питання щодо особистого контракту з нинішнім клубом, враховуючи постійні розмови про твій перехід до іншої команди. Чи мали вони під собою реальне підгрунтя?

− Мій контракт діє до 31 травня 2014 року, а перемовини з іншими клубами вело керівництво "Металурга". Окремі контакти з представниками тих, хто був зацікавлений у переході, були і у мене. Зокрема, минулого року їздив на оглядини до тієї ж "Таврії", але керівництво двох клубів не домовилось щодо купівлі-продажу. Тож все залишилось на рівні розмов.